Nokerle s bielou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: bambulkaaa

Jedlo môjho detstva obyčajné no chutné moja mama ho robievala s bielou kapustou ale aj s kvasenou u nás boli obľúbené oboje :)

Postup

  1. Najprv si všetko potrebné načistíme a nakrájame tj. : kapustu, cibuľu, zemiaky, slaninku. Slaninu si dáme opražiť v rajničke ja dávam aj kúsok oleja aby sa mi slaninka neprilepila na dno pokiaľ pustí masť.
  2. Potom si nastrúhame očistenú bielu kapustu kto nemá strúhadlo tak si ju môže narezať na malé rezance.
  3. Očistíme si cibuľu, nakrájame na drobno a dáme do rajnici pražiť na oleji.
  4. Zemiaky si očistíme, nakrájame na malé kocky dáme do hrnca pridáme soľ, ml.rascu, vegetu, troška oleja zalejeme vodou a dáme variť. Nemali by byť rozvarené treba ich sledovať pri varení. Keď sú uvarené scedíme ich z vody a dáme ich zatiaľ na bok.
  5. Keď máme cibuľu opraženú pridáme ml. korenie, ml. rascu podlejeme vodou necháme troška prevrieť a potom pridáme nastrúhanú kapustu, vegetu, soľ a ak je málo vody ešte prilejeme, zakryjeme ju a necháme dusiť až nám kapusta zmäkne potom ak treba ešte dokoreníme a kto chce pridá podľa chuti cukor.
  6. Keď máme kapustu hotovú pridáme k nej uvarené zemiaky a opraženú slaninku a všetko spolu zamiešame ak treba ešte dochutíme necháme troška prejsť varom, vypneme a prikryjeme pokrievkou pokiaľ si urobíme nokerle na ktoré mám recept tu od Vás na Vareche :) Píšem to preto aby znova nebol komentár na môj recept že taký tu už je...
  7. Nokerle si urobíme zmiešaním všetkých surovín v miske.
  8. Do väčšieho hrnca si dáme variť vodu s pridaním soli. Keď nám voda vrie pretlačíme si nokerle premiešame ich aby sa nám nezlepili do jednej guči :) a keď nám vyplávajú na povrch a voda nám začne dávať náznak vretia nokelrle vyberieme sitkom rovno do rajnici s kapustou a zamiešame to spolu.
  9. Vyplávané na povrchu
  10. Nepísala som koľko presne korenín lebo to si už vie každá kuchárka určiť sama podľa množstva pre koľkých papáčov varí :) No a tu je konečný pohľad prajem Vám dobrú chuť :)