Foto: nazarboncuk
Jednochá, ľahká a zdravá večera:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Presne takým istým spôsobom môžete pripraviť aj ryžu ako samostatné jedlo alebo ako prílohu.
-
2
V hrnci rozpustíme kúsok masla spolu s olivovým olejom.
-
3
Do rozpusteného masla vysypeme slovenskú ryžu a osmažíme do ružova. Pozor, nesmie zhnednúť. Potom pridáme bulgur zamiešame, a chvíľu opražíme. Osolíme, okoreníme celým novým korením, rozdrobíme jednu kocku slepačieho bujónu, zamiešame a zalejeme dvojnásobým množstvom horúcej vody. (1 pohár bulguru:2 poháre vody). Treba dávať pozor, lebo to bude v hrni dosť "vystrájať" keď pridáte vodu :). Okamžite stiahneme teplotu na minimum, prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 20 min. Vôbec nevadí ak sa bulgur zospodu troška "pripáli" (nie však do čierna) :)
-
4
Ak použijeme cícer z plechovky, scedíme ho, opláchneme a do hrnca pridáme tesne pred dovarením. Ja väčšinou používam predvarený, ktorý mám zamrazený, v tom prípade ho pridávam do hrnca ešte pred zaliatim vodou. Tentokrát som aj ja použila cícer z konzervy.
-
5
Zamiešame a po dvoch troch minútach odstavíme z plameňa.
-
6
Po odstavení z plameňa prikryjeme hrniec väčšou servítkou alebo obyčajným novinovým papierom a prikryjeme pokrievkou. Necháme postáť ešte 5 minút.
-
7
Šalát pripravíme z paradajok nakrájaných na malé kocky, pridáme nasekaný zväzok petržlenovej vňate, ochutíme soľou, korením, olivovým olejom, citrónovou šťavou a sirupom z granátového jablka.
-
8
Bulgur podávame s bielym jogurtom a vychladeným šalátom. Stačí už len zapíjať čiernym čajom a vychutnávať si letné večery :) Dobrú chuť!
zdravim ..
www.bio-obchod.sk/produkt-1506/bulgur-psenicny.htm...
bulgur sa vyrába zo pšenice, je to niečo medzi cestovinou a ryzou, aspon podla mna :) dá sa kúpiť v bioobchodoch alebo v obchodoch s orientálnymi potravinami
skúsim prelúskať internet podľa značky ktorú kupujem, ak na niečo narazím pošlem Ti link ;)