Nivová omáčka s kuracím mäsom

Autor receptu: diabambulka

Super rýchly a chutný obed. Príprava obeda Vám zaberie cca 20-30 minút aj s uprataním:-)

20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na rozpálenom oleji orestujeme do zlata nakrájané kuracie mäso, ktoré sme si trošička osolili a okorenili ( nesolíme veľa, pretože niva je dosť slaná a dodá celej omáčke tú správnu chuť ). Zalejeme vodou, alebo vývarom a chvíľku podusíme 5-10 minút. Premiešame a pridáme smotanu a rozdrvenú nivu, ktorá nám omáčku krásne zahustí a dochutí. Na záver pridáme pokrájanú pažítku.
  2. Tip : Podľa potreby si môžeme omáčky pripraviť viac, lebo toto množstvo sú tak 3-4 porcie. Do základnej omáčky si pridáme 200 ml mlieka, v ktorom sme si rozmiešali 1 čajovú lyžičku solamylu. Necháme prejsť varom a podávame :-) Ak chceme omáčku ešte vylepšiť pridáme čerstvé šampiňóny, ktoré orestujeme hneď na začiatku spolu s kuracím mäskom, alebo sterilizované šampiňóny na záver.
  3. Podávame s cestovinami podľa chuti a tie varíme podľa návodu súčastne kým sa nám mäsko restuje. Celý obed máme hotový za 20-30 minút . Dobrú chuť :-)