Netradičné zemiakové lasagne fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 21. októbra 2014

Nebola som si ista ako spravne pomenovat tento recept. Nie je to prava lasagne. Je to nieco medzi lasagne a zapecenymi zemiakmi. Varila Zobraziť celý popisNebola som si ista ako spravne pomenovat tento recept. Nie je to prava lasagne. Je to nieco medzi lasagne a zapecenymi zemiakmi. Varila som podla tohoto receptu http://www.taste.com.au/recipes/33017/potato+and+beef+ragu+lasagne

8-10
porcií
45 minút
príprava
135 minút
na 180 °C

Suroviny

4 PL
2 ks
3 strúčiky
7 listov
1 kg
2 stopky
2 ks
250 ml
350 g
2 ks
800 g
Bešamel:
80 g
80 g
1 l
60 g
1 čl




Postup

  1. 1

    Hovadzie maso - mocing som ocistila, nakrajala pozdlzne

    Netradičné zemiakové lasagne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a potom na mensie kocky.

    Netradičné zemiakové lasagne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mangold som umyla a vyrezala som z prostriedku hrube casti.

    Netradičné zemiakové lasagne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji som poprazila nakrajanu cibulu a roztlaceny cesnak. K cibuli som pridala na mensie kusky nakrajane stonky mangoldu. Mangold som poprazila s cibulou.

    Netradičné zemiakové lasagne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom som do hrnca pridala nakrajane maso. Maso som miesala pokym sa opieklo zo vsetkych stran.

    Netradičné zemiakové lasagne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K masu som pridala ocistenu nakrajanu mrkvu a nakrajane stonky celeru.

    Netradičné zemiakové lasagne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zeleninu som premiesala s masom. Pridala som cervene vino, bobkove listy, malu vetvicku citronoveho tymianu a paradajky z konzervy. Pridala som vodu, aby bolo vsetko skoro zaliate. Prikryla som pokrievkou a maso som dusila na miernom ohni.

    Netradičné zemiakové lasagne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ked bolo maso makke pridala som k nemu na rezance nakrajane listy mangoldu. Vsetko som spolu premiesala a hrniec som prikryla. Asi za dve minuty boli listy mangoldu dostatocne sparene. Vsetko som este dochutila solou a korenim.

    Netradičné zemiakové lasagne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Bielu omacku som si pripravila klasickym sposobom. Na masle poprazenu muku som zaliala mliekom a chvilu som ju povarila. Omacku som posolila, okorenila a pridala som do nej listky citronoveho tymianu.

    Netradičné zemiakové lasagne (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zemiaky som uvarila v supke. Potom som ich ocistila a nastruhala na tenke platky.

    Netradičné zemiakové lasagne (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Misku na pecenie som vymastila a na dno misky som ulozila polovicku zemiakov. Zemiaky som posolila a okorenila.

    Netradičné zemiakové lasagne (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na zemiaky som dala polovicu hovadzieho masa so stavou.

    Netradičné zemiakové lasagne (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na maso som dala zvysok zemiakov a na zemiaky som dala zvysnu cast masa. Na maso som naliala bielu omacku na ktoru som potom poukladala syr nakrajany na platky.

    Netradičné zemiakové lasagne (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Pripravenu zemiakovu lasagne som dala do vyhriatej rury 180C a zapiekla som ju 40 minut.

    Netradičné zemiakové lasagne (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Nie je treba dlho to zapekat, ved vsetko je tam uz uvarene. Staci 40-45 minut, aby sa spojili chute a rozpustil syr na vrchu.

    Netradičné zemiakové lasagne (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

kukulienka71
to zeleninovo-mäsové ragú vyzerá byť náramne chutné, mne by stačilo aj len s tými plátkami varených zemiakov. Ale takto zapečené to je zasa oveľa lákavejšie. Veľmi pekné!
alex37
tvoje lazane vyzerajú výborne, musí to byť skvelá chuť. Máš odo mňa***** KK
methi
Velmi pekne. Ja robim francuzske zemiaky s besamelom, je to velmi dobre.
gabi2006
Super recept, ja som robila niečo podobné, ale dávala som mleté mäso a prekladala som to kelom... Fantázii sa medze nekladú, zvlášť v kuchyni... :-)
afataga
vyzera to dobre, ale mangold si tu ja mozem akurat tak nakreslit :-), robievam cosi podobne s mletym bravcovym a miesto zemiakov cestoviny, tiez je to jedle :-)
terinka55
Vyzerá to veľmi lákavo a určite aj skvelo chutí. Chválim, ponúkla by som sa :-)
luss44
všetko zemiakové zbožňujem, a vraj zlepšujú postavu ako som sa dnes dozvedela, takže budú u mňa častejšie ako často :) Tvoj rcp sa mi páči a ukladám si ho do zemiakovej kolónky.
palokuchki
@finczi , @kukulienka71 , @ancicka , @alex37 , @methi , @gabi2006 , @afataga , @terinka55 , @luss44 , dakujem vam vsetkym za vase komentare. Tesi ma ze vas tento recept zaujal. Som rada, ze ste pridali aj vase variacie, ako to robite vy. @gabi2006 spravne hovoris pri vareni sa fantazii medze nekladu. Len spravne skombinovat tie prave suroviny. @luss44 to je zaujimave co pises o tych zemiakoch. Vacsina diet co som doteraz videla odporuca zemiaky obchadzat. U nas ale take diety nemaju uspech. Bez zemiakov a chleba si neviem predstavit nas jedalny listok. Najuspesnejsia dieta pre nas zatial je jednoducho jest menej a obmedzit cukor. @afataga u nas to je ako v tej rozpravke o 12tich mesiacikoch. Na co si tam u vas v zime spomenies u nas to prave dozrieva, alebo bude za chvilu.
svedka
Preco lasagne? :DDD Ved normalka,gratinovane zemiaky,tak sa to vola a tie tvoje su senzacne,mnam :)
jerica
Danielka, perfektný recept, to mäsko ma dostalo, je vidieť , že to je domáce, som v robote, tu mám väčšiu obrazovku, tak to sa ináč vidí každý recept s fotografiami. Išiel na fb, nech sa poteší fb komunita :-)
Pre mňa kolonka chuťovky !!
palokuchki
@svedka , @jerica , @tatranka , @izabella929 , dakujem vam za vase komentare. Potesili ma. @svedka , no vidis to ma nenapadlo. Ja som sa skor sustredila ako prelozit ten nazov receptu podla ktoreho som varila. Zemiakovo - hovadzie ragu lasagne. No ved ale to urcite vies, urcite nemas problem s anglictinou. Ja ale nerozumiem tomu :DDD. @izabella929 , dobre je ta tu zase vidiet. Chybala si!!!
evanaaa
@palokuchki , Danielka, dobre si to vymyslela, ja by som musela tiež niečo pomeniť, vynechať, ale na chuti, aspoň si myslím, by to neubralo. A že sa ti podarilo tie zemiačky tak nakrájať, ešte tak surové, ale varené....mne by sa rozpadli. A to: DDD - znamená smiech, úsmev.......
babidka
Vyborne jedlo , podla sezony sa urcite da namiesto mangoldu pouzit aj spenat a v mojom pripade som pouzila mlade listky cervenej repy .V zime kuceravy kel alebo.... cokolvek :-)