Foto: diabambulka
Túto tortičku sme našli na jednej českej stránke a trošička sme si ju vylepšili a keďže sme mali dvoch dospelých oslávencov tak sme tam Zobraziť celý popisTúto tortičku sme našli na jednej českej stránke a trošička sme si ju vylepšili a keďže sme mali dvoch dospelých oslávencov tak sme tam dali dva poháriky do ktorých sme im naliali domáci likér s ktorým si rovno pripili na zdravie :-)))
Suroviny
300 g |
|
6 PL |
|
100 g, alebo maslo |
|
2 lyžičky |
|
20 g, granul. potravinarska |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
110 g |
|
250 g |
|
ľubovoľné, na ozdobu ja som použila ananás, jahody a ribezle z mrazu |
|
|
|
200 g, na ozdobu |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
|
Postup
-
1
Sušienky dáme do sáčku a rozvaľkáme ich. Dáme do misky kde ich zalejeme mliekom, pridáme heru a spracujeme. Pripravíme si tortovú formu, ktorú oblejeme vodou a vysypeme kokosom. Do takto pripravenej formi dáme sušienkovú zmes a odložíme do ľadničky aby korpus stuhol.
- 2
Uvaríme si kávu stačí 100 ml a necháme vychladnúť. Želatínu dáme do ananásového nálevu a necháme nabobnať. Potom ju zohrejeme a necháme rozpustiť ( nesmie sa variť). Necháme vychladiť troška a zatiaľ si vyšľaháme šahačky so stužovačmi. Trocha šľahačky si odložíme na ozdobu torty. Tvaroh vymiešame s cukrom, pridáme šľahačku, kávu a želatínu. Takto pripavenú náplň nanášame postupne na vychladnutý korpus a prekladáme ananásom. Dáme chladiť.
- 3
Keď je torta vychladnutá dala som na ňu dva poháriky v ktorých bude likér. Uložíme ovocie, alebo aj okrúhle piškóty namočené v ananásej šťave a urobíme číru želatínu podľa návodu a ozdobíme. Ja som číru želaínu robila z jablkového džúsu aby mala lepsiu chuť.
- 4
Dobrú chuť :-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
samozrejme ukládam do KK