Nedeľná hubová polievka (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

K nedeli patrí dobrá polievka, vývar, väčšinou mäsový, ale v hubárskej sezóne aj hubový, vyskúšajte

10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do vriacej osolenej vody vložíme očistenú koreňovú zeleninu, celú mrkvu aj petržlen, zeler a kaleráb prekrojíme na štvtinky a prikryté varíme 20 minút
  2. zelenina je napoly mäkká, pridáme očistené huby, menšie necháme v celku, väčšie prekrojíme
  3. ďalej pridáme pór, celú cibuľu, nové a celé čierne korenie a rascu, povaríme 15-20 minút
  4. hotovú polievku prelejeme cez sitko, huby a zeleninu nakrájame, vložíme do vývaru
  5. dochutíme nasekanou čerstvou ligurčekovou alebo petržlenovou vňaťou
  6. na tanier dáme porciu uvarených slížov a zalejeme polievkou