Nebeské rezy

Nebeské rezy
matahari1974Matahari1974, recept pridal: 9. novembra 2010 19:19Ďalšie jeho recepty

Skúsite ho raz a zamilujete si tento koláč.

Suroviny

20
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Cesto: žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a vmiešame sneh z bielkov. Pečieme na vymastenom plechu s vyšším okrajom pri 180 stupňoch asi 20 minút. Upečené vychladnuté cesto najskôr potrieme džemom ( ja som použila čučoriedkový ) a polovicou pudingového krému. Na krém poukladáme piškóty namočené v silnej káve s umom. Na piškóty dáme zvyšok krému a necháme stuhnúť.

2

Krém: v mlieku uvaríme vanilkové pudingy s cukrom. Po vychladnutí postupne vmiešame kyslé smotany.

3

Navrch dáme šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou alebo kakaom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianne69, 9. novembra 2010 o 21:10
    Dalsi kolacik,absolutne a bez vyhrad Ti verim,ze je uzasny a ukladam si ho do (KK).Podla mojho gusta:-)))len ta posledna polozka,je rum:-)))


  • matahari1974, 9. novembra 2010 o 21:22
    ano rum :O)


  • matahari1974, 9. novembra 2010 o 21:24
    a dakujem za doveru :O) je tak isto jeden z naoblubenejšich u mojich dvoch degustatorov ( manžel a syn )


  • akludad, 9. novembra 2010 o 21:29
    tak toto je určite véľká dobrotka,mňam:-))


  • 3sandra3, 9. novembra 2010 o 21:42
    to je koláčik... mňamky,,, super ,,,dávam si do kk


  • havino, 9. novembra 2010 o 22:00
    je to ozaj dobré, ja som takto kedysi začala podla svojho falšovať tiramisu,že som si aj piškot upiekla a krem bol tiež z pudingu a pochutkovej smotany,aj piškoty v káve a bolo to vyborne


  • jezibabka1, 10. novembra 2010 o 08:07
    no je tam šľahačka, tak je určite božský:) určite vyskúšam:) dík


  • valeri, 10. novembra 2010 o 10:14
    no čo dodať ku všetkým tým pochvalám - zaslúženým, len že si ho tiež ukladám :-))


  • lucylee, 10. novembra 2010 o 10:37
    vyzerá suprovo


  • esi, 10. novembra 2010 o 12:27
    Áno, robila som tento istý len s tmavou piškótou na spodku. Je ozaj dobrý. Ja som to ešte zaklincovala 2 šľahačkami na vrchu a posypala kakaom. Vrelo odporúčam


  • sonijamt, 10. novembra 2010 o 12:52
    keby sa dali všetky tieto dobroty aspoň za 1 lyžičku cez tento PC okoštovať, človek sa môže len v tichosti prizerať a naprázdno pregĺgať:-))))) ukladám do KK


  • alex100, 10. novembra 2010 o 13:03
    Vyzerá super. No ešte som nemiešal kyslú smotanu s pudingom, ide to??
    skúsim to.


  • hannah22, 10. novembra 2010 o 14:43
    tiež slintám, už som piekla podobný ale pridala som rozpustenú želatinu do smotany s pudingom a chutil nám... :))


  • matased, 10. novembra 2010 o 15:49
    Už na prvý pohľad sa dá doňho zamilovať...jedla som ho u kamošky a právom mu patrí pomenovanie" nebeský"


  • luckapekarka, 10. novembra 2010 o 16:03
    Vyzerá to nebesky dobre......:-)


  • mochta, 10. novembra 2010 o 19:53
    Dobre vyzerá a podľa receptu musí aj úžasne chutiť.


  • bea21, 11. novembra 2010 o 12:05
    MŇAAAAAM. UKLADÁM DO KK. ĎAKUJEM.


  • elisticka, 11. novembra 2010 o 15:50
    blahozelam k vyhre tie nebeske rezy si to naozaj zasluzia:-)))


  • matahari1974, 11. novembra 2010 o 17:46
    Dakujeeeeeeeem velmi pekne a som rada :O)


  • ketty3811, 11. novembra 2010 o 18:25
    gratulujem,chutný koláčik.:-)


  • sportinka1, 12. novembra 2010 o 08:49
    fakt výborné....som ho včera robila synovi k meninám....len sa po nom zaprášilo....


  • matahari1974, 12. novembra 2010 o 10:24
    sportinka1 dakujem a je ozaj nebeský že?Ten nazov je ako vyšitý:O)


  • emica, 27. novembra 2010 o 12:29
    musim podakovat za recept mal velky uspech mala som navstevu zo slovenska a z madarska vsetci sa olizovali a vdaka znela ze nema chybu supr jednoduchy este raz dik dik dik


  • matahari1974, 27. novembra 2010 o 12:35
    emica , veľmi si cením taketo poďakovanie a som nesmierne rada že všetkym chutil koláč :O)


  • sportinka1, 1. decembra 2010 o 09:06
    Matahari1974 som tvoj receptík preposlala priatelom do čiech a komentár bol : NEBESKY dobré rezy....


  • martinuskapk, 7. februára 2011 o 14:37
    nebeské rezy sú naozaj nebeské,cez víkend som ich robila a všetkým vrele odporúčam :)))


  • janina45, 14. marca 2011 o 08:30
    je to bombovy kolacik,ja navrch davam parizsku slahacku-krem,tak to je super bomba,vynikajuce.....)))))


  • jajabub23, 13. apríla 2012 o 16:53
    parada skusim ho ... vyzera lakavo


  • tilau, 14. mája 2012 o 10:11
    výborný koláčik, včera sme si spravili, len sa tak rozplýval na jazyku... odporúčam :D


  • zmmm, 12. júna 2012 o 23:01
    ja som ho dnes piekla a je úúúúúúžasný!!!


  • misel20, 12. augusta 2012 o 21:40
    Odskusané :)


  • anielikazalias, 3. októbra 2012 o 17:12
    ja som ho robila a je výborný.Len sa po ňom zaprášilo


  • nefrit, 17. októbra 2012 o 15:01
    výborný receptík-mnamkový dakujem


  • anka22, 4. januára 2013 o 21:02
    piekla som ho na vianoce, je užasný


  • jankamajer, 19. januára 2014 o 05:42
    tiez som piekla ten zakusok,ale bez dzemu,je vyborny


  • sneica, 11. mája 2014 o 21:33
    zakusok upeceny ...uz nech len tuhne do rana v chladnicke....len mam trocha hrudky v tom kreme co ma hneva ale na chuti mu to neuberie....:)ak bude o pridam foto...


  • tilau, 14. júna 2014 o 10:22
    Ja som si ho teraz zjednodusila a namiesto cesta som dala marina keksy :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist