Nebeské rezy

Nebeské rezy
matahari1974Matahari1974, recept pridal: 9. novembra 2010 19:19Ďalšie jeho recepty

Skúsite ho raz a zamilujete si tento koláč.

Suroviny

20
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Cesto: žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a vmiešame sneh z bielkov. Pečieme na vymastenom plechu s vyšším okrajom pri 180 stupňoch asi 20 minút. Upečené vychladnuté cesto najskôr potrieme džemom ( ja som použila čučoriedkový ) a polovicou pudingového krému. Na krém poukladáme piškóty namočené v silnej káve s umom. Na piškóty dáme zvyšok krému a necháme stuhnúť.

2

Krém: v mlieku uvaríme vanilkové pudingy s cukrom. Po vychladnutí postupne vmiešame kyslé smotany.

3

Navrch dáme šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou alebo kakaom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianne69, 9. novembra 2010 o 21:10
    Dalsi kolacik,absolutne a bez vyhrad Ti verim,ze je uzasny a ukladam si ho do (KK).Podla mojho gusta:-)))len ta posledna polozka,je rum:-)))


  • matahari1974, 9. novembra 2010 o 21:22
    ano rum :O)


  • matahari1974, 9. novembra 2010 o 21:24
    a dakujem za doveru :O) je tak isto jeden z naoblubenejšich u mojich dvoch degustatorov ( manžel a syn )


  • akludad, 9. novembra 2010 o 21:29
    tak toto je určite véľká dobrotka,mňam:-))


  • 3sandra3, 9. novembra 2010 o 21:42
    to je koláčik... mňamky,,, super ,,,dávam si do kk


  • havino, 9. novembra 2010 o 22:00
    je to ozaj dobré, ja som takto kedysi začala podla svojho falšovať tiramisu,že som si aj piškot upiekla a krem bol tiež z pudingu a pochutkovej smotany,aj piškoty v káve a bolo to vyborne


  • jezibabka1, 10. novembra 2010 o 08:07
    no je tam šľahačka, tak je určite božský:) určite vyskúšam:) dík


  • valeri, 10. novembra 2010 o 10:14
    no čo dodať ku všetkým tým pochvalám - zaslúženým, len že si ho tiež ukladám :-))


  • lucylee, 10. novembra 2010 o 10:37
    vyzerá suprovo


  • esi, 10. novembra 2010 o 12:27
    Áno, robila som tento istý len s tmavou piškótou na spodku. Je ozaj dobrý. Ja som to ešte zaklincovala 2 šľahačkami na vrchu a posypala kakaom. Vrelo odporúčam


  • sonijamt, 10. novembra 2010 o 12:52
    keby sa dali všetky tieto dobroty aspoň za 1 lyžičku cez tento PC okoštovať, človek sa môže len v tichosti prizerať a naprázdno pregĺgať:-))))) ukladám do KK


  • alex100, 10. novembra 2010 o 13:03
    Vyzerá super. No ešte som nemiešal kyslú smotanu s pudingom, ide to??
    skúsim to.


  • hannah22, 10. novembra 2010 o 14:43
    tiež slintám, už som piekla podobný ale pridala som rozpustenú želatinu do smotany s pudingom a chutil nám... :))


  • matased, 10. novembra 2010 o 15:49
    Už na prvý pohľad sa dá doňho zamilovať...jedla som ho u kamošky a právom mu patrí pomenovanie" nebeský"


  • luckapekarka, 10. novembra 2010 o 16:03
    Vyzerá to nebesky dobre......:-)


  • mochta, 10. novembra 2010 o 19:53
    Dobre vyzerá a podľa receptu musí aj úžasne chutiť.


  • bea21, 11. novembra 2010 o 12:05
    MŇAAAAAM. UKLADÁM DO KK. ĎAKUJEM.


  • elisticka, 11. novembra 2010 o 15:50
    blahozelam k vyhre tie nebeske rezy si to naozaj zasluzia:-)))


  • matahari1974, 11. novembra 2010 o 17:46
    Dakujeeeeeeeem velmi pekne a som rada :O)


  • ketty3811, 11. novembra 2010 o 18:25
    gratulujem,chutný koláčik.:-)


  • sportinka1, 12. novembra 2010 o 08:49
    fakt výborné....som ho včera robila synovi k meninám....len sa po nom zaprášilo....


  • matahari1974, 12. novembra 2010 o 10:24
    sportinka1 dakujem a je ozaj nebeský že?Ten nazov je ako vyšitý:O)


  • emica, 27. novembra 2010 o 12:29
    musim podakovat za recept mal velky uspech mala som navstevu zo slovenska a z madarska vsetci sa olizovali a vdaka znela ze nema chybu supr jednoduchy este raz dik dik dik


  • matahari1974, 27. novembra 2010 o 12:35
    emica , veľmi si cením taketo poďakovanie a som nesmierne rada že všetkym chutil koláč :O)


  • sportinka1, 1. decembra 2010 o 09:06
    Matahari1974 som tvoj receptík preposlala priatelom do čiech a komentár bol : NEBESKY dobré rezy....


  • martinuskapk, 7. februára 2011 o 14:37
    nebeské rezy sú naozaj nebeské,cez víkend som ich robila a všetkým vrele odporúčam :)))


  • janina45, 14. marca 2011 o 08:30
    je to bombovy kolacik,ja navrch davam parizsku slahacku-krem,tak to je super bomba,vynikajuce.....)))))


  • jajabub23, 13. apríla 2012 o 16:53
    parada skusim ho ... vyzera lakavo


  • tilau, 14. mája 2012 o 10:11
    výborný koláčik, včera sme si spravili, len sa tak rozplýval na jazyku... odporúčam :D


  • zmmm, 12. júna 2012 o 23:01
    ja som ho dnes piekla a je úúúúúúžasný!!!


  • misel20, 12. augusta 2012 o 21:40
    Odskusané :)


  • anielikazalias, 3. októbra 2012 o 17:12
    ja som ho robila a je výborný.Len sa po ňom zaprášilo


  • nefrit, 17. októbra 2012 o 15:01
    výborný receptík-mnamkový dakujem


  • anka22, 4. januára 2013 o 21:02
    piekla som ho na vianoce, je užasný


  • jankamajer, 19. januára 2014 o 05:42
    tiez som piekla ten zakusok,ale bez dzemu,je vyborny


  • sneica, 11. mája 2014 o 21:33
    zakusok upeceny ...uz nech len tuhne do rana v chladnicke....len mam trocha hrudky v tom kreme co ma hneva ale na chuti mu to neuberie....:)ak bude o pridam foto...


  • tilau, 14. júna 2014 o 10:22
    Ja som si ho teraz zjednodusila a namiesto cesta som dala marina keksy :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist