Nátierka z údenáča s medvedím cesnakom a pažítkou (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Manžel v poslednej dobe preferuje na raňajky rôzne pomazánky. Toto je jedna z nich.

Postup

  1. Zo záhrady som si doniesla medvedí cesnak a pažítku. Dve vajíčka som uvarila natvrdo. Očistila som si jednu cibuľu. Údenáča som vykostila. Na obrázku mám síce pripravenú kyslú smotanu, no tú som vymenila za stečený jogurt. Použila som asi 50 gramov masla a plnotučnú horčicu.
  2. V miske som zmiešala maslo, stečený jogurt, 3 čl plnotučnej horčice,
  3. K mase som pridala 2 ks nastrúhané vajíčka, nadrobno nakrájanú cibuľu, pažítku a medvedí cesnak.
  4. Pridala som vykosteného údenáča. Do pomazánky som nakrájala jednu červenú papriku kvôli farebnosti. Masu som osolila, okorenila, pridala som ešte trochu citrónovej šťavy. Všetko som spolu premiešala.
  5. Na hlavnom obrázku sú manželove raňajky. Zvyšok pomazánky som preložila do plastovej nádoby.
  6. Toto sú moje chutné raňajky.