Nátierka z pohánkového tvarohu s kuracím mäsom a pórikom
Foto: dada777
Ak máte alergiu na mlieko alebo laktózovú intoleranciu a nemôžete si len tak vychutnávať tvaroh z kravského mlieka, tak táto nátierka je práve pre Zobraziť celý popisAk máte alergiu na mlieko alebo laktózovú intoleranciu a nemôžete si len tak vychutnávať tvaroh z kravského mlieka, tak táto nátierka je práve pre vás. V nátierke je použitý pohánkový tvaroh, ktorý si môžeme vychutnať aj my na bezmliečnej diéte, tak nechajte sa pozvať na lahodnú nátierku, nech sa páči...
príprava
Postup
-
1
Príprava tejto nátierky je veľmi jednoduchá a rýchla. Do mixéra si dáme kuracie mäso - môže byť pečené, alebo dusené (ja som použila zvyšky z pečeného kurčaťa od obeda). Množstvo mäsa si prispôsobíme podľa seba, koľko máme. K mäsu pridáme pohánkový tvaroh a rozmixujeme.
- 2
Asi 1/2 pórika si umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska a pridáme do mixéra a všetko spolu dobre rozmixujeme. Nakoniec nátierku dochutíme soľou.
- 3
A nátierka je hotová, môžeme si ju natrieť najlepšie na domáci chlieb, či pečivo a pridať nejakú zeleninu - reďkovku, papriku a pod. Bez dlhej prípravy máme zdravú, lahodnú nátierku. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Už som sa aj informovala, pretože mám aj ja záujem :-)
každopádne na výrobu "mlieka" ako základ na "tvaroh-syr" z pohánky potrebujeme
100g pohánky
500 ml vody
cez noc necháme močiť pohánku, ráno zlejeme vodu a dôkladne prepláchneme, necháme zovrieť vodu a pridáme 1-2 naberačky k pohánke dôkladne rozmixuje, rozmixovanú pohánku dáme variť na 10 minút za stáleho miešania, necháme vychladnúť a prefiltrujeme cez veľmi jemné sitko. "Mlieko" z pohánky máme hotové, keď toto dáte do chladničky trocha zhustne a máme skoro "tvaroh" (to čo nám ostane v sitku nevyhadzujeme, použijeme na ďalšie varenia, zahusťovanie ........)