Nátierka z kuriatka jedlého (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Hľa, štedrosť hôr podpolianských...úlovok ako sa patrí, len čo s ním teraz...na nátierku som
si pomohla receptami @kimla a @hastona , od každého som si požičala niečo, dúfam, že sa
nenahnevajú za spojenie ich skvelých receptov...
Postup
- Tu je lesný úlovok, rastú hojne, tak to treba využiť, ale toto bolo skoro aj nad moje sily...
- huby som načistila, také pekné malé som odložila bokom, tých je do nátierky škoda, tie budú na sladko-kyslo...ostatné pokrájame a krátko obvaríme...papriku zbavíme jaderníkov a dáme do rúry na 200 st, 30 minút piecť, ešte horúcu ju zabalíme do fólie a necháme spariť, aby sa dala dobre ošúpať...
- Cibuľu nakrájame na drobné kocky a dáme na masť, pridáme posekané škvarky a opekáme...
- Opečenú cibuľu preložíme do väčšieho hrnca, pridáme obvarené huby a dusíme bez podlievania asi 30-40 minút, potom pridáme pretlak, soľ, cesnak, feferóny, korenie a obielenú nakrájanú papriku...
- Ešte spolu povaríme a necháme vychladnúť, trochu som nátierku rozmixovala, ale len krátko, nech ostanú aj celé kúsky kuriatok...naplníme do pohárov a sterilizujeme. Ja som ich zavárala v rúre, dala som ich na hlboký plech vystlaný papierom, zaliala vodou a vložila do nevyhriatej rúry, tú som zapla na 190 st. asi po 35 minútach sa nátierka začala variť a nechala som ju v rúre ďalších 40 minút, rúru som vypla a asi po hodine som poháre vybrala a zakryla dekou. Z tých 3 kilo kuriatok vyšlo 20 kusov pohárov po 2,5dcl...
- A tu sú zavarené kuriatka na sladko-kyslo...no a pekný deň je za mnou, ale v zime sa tejto zásobe potešíme...