Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Počula som veľa o bryndzi s údenou chuťou, teraz som ju vyskúšala, pripravila som ju s
bánoveckou smotanovou nátierkou a s jarnou cibuľou na spôsob "Prešporského šmírkasu"
- je to veľká dobrota :-)
4-6 porcie |
10 minút príprava |
Postup
- Do misy som dala bryndzu s údenou chuťou,...
- ...pridala som Bánoveckú smotanovú nátierku, ktorá je veľmi kvalitná a má jemnú chuť.
- Pridala som celú rascu, sladkú mletú červenú papriku,...
- ...plnotučnú horčicu,...
- ...jarnú cibuľku aj s vňaťou, pokrájanú na kolieska a...
- ...všetko som zmiešala, nesolila som, lebo bryndza i nátierka sú slané dosť.
- Hotovú nátierku som natrela na krajce čerstvo upečeného domáceho chleba, ozdobila som plátkami redkovky a postrihanej zelenej vňate jarnej cibuľky, podávala som s pohárom studeného mlieka.
Nátierka má veľmi delikátnu chuť, hodí sa na rôzne pečivo, plnenie vajec, šunky, syrov a rôznej zeleniny.
Možno skvele doplniť akoukoľvek čerstvou sezonnou zeleninou podľa vlastného výberu, nátierka je vhodná na raňajky i pre deti a je vynikajúcim pohostením pre návštevy.