Foto: vavan
keď nemáte formičky na nanuky úplne vám postačia plastové 0,05dcl poháre.
Postup
-
1
Maliny rozmixujeme a prepasírujeme cez sítko aby sme odstránili zrnká
-
2
čokoládu roztopíme nad parou vo vodnom kúpeli. Roztopenú čokoládu vyšľaháme s kondenzovaným mliekom a jogurtom.
-
3
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme na šľahačku
-
4
a na 1 stupni šľahača prišľaháme k zmesi s kond.mlieka .
-
5
Pripravíme si 0,05dcl plastové poháre a plníme zmesou prepasírovaných malín a bielej čokolády,záleží na vás či chcete mať viac malinové či ,čokoládove alebo mramorové,maliny som nesladila vôbec nakoľko je biela zmes dosť sladká.A ak máte radi kyslejšie môžte si aj bielu zmes prichutiť citrónovou šťavou.
-
6
Kelímky uložíme na tácku a dáme stuhnúť do mrazničky na mierne stuhnuté prilepíme nanukové paličky a aby sa dali lepšie vybrať z pohárikov tak ich po zmrazení rozstrihneme alebo môžeme podávať rovno z pohára.
som sa ísť spýtať otca som ostala v pomykove;-)
hrnca na ten si položím menší hrniec s ušami taký aby sa neprepadol do
veľkého hrnca do toho vložím nalámanu čokoládu a rozpustím voda ti nesmie vrieť mala by mať maximálne 80 stupňov.Používam bielu čokoládu Schogetten tú netreba ani lámať,neviem akú si použila čoko alebo čo sa ti konkrétne nepodarilo.
mám odfotené napravo,čo som robila tie mramorové naľavo že som naspodok dala bielu zmes,do stredu trochu malinovej a špáratkom som
vytvorila mramor a znovu dala bielu zmes tam som tiež nemala kryštály
tie maliny to sú krížence malín z černicami
@anina6 Ďakujem ten psík je bratov to je ona ale takto vyzerá že možnoostane nakoniec moja,pekná je len je moc hyperaktívna;-)