Foto: coldbery
Je to už pomaly zabudnuté jedlo,ktore moja mamka často robievala a my deti sme sa naň nevedeli dočkať...
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Surové zemiaky ošupeme a postrúhame na jemnom strúhadle aj cibuľu a cesnaky....pridáme múku....toľko aby vznikla jemne polotuha hmota..a pridáme korenie (každy podľa chuti...)
-
2
potom z cesta robíme menšie kôpky na železnu rozhriatu platničku,ktorá je na peci.....veľkým nožom rozotrieme na placky..(trošku hrubšie ako palačinky).
-
3
keď okraje začnú hnednúť s nožom režeme popri plechu a oddelíme od platni a otočíme na druhu stranu
-
4
Takto upečené potom potrieme rozposteným maslom a podávame...najlepšie chuti s čajíkom....dobru chuť...
Ja osobne to zbožňujem...môj manžel je výslovne mäsový typ,ale toto zje vždy.....bez reptania..ha..ha..ha