Nakladaný karfiol s mrkvou a čili papričkami fotorecept
Foto: kukulienka71
Inšpirácia z mexickej kuchárky. Píšu tam, že v chladničke vydrží aj dva týždne.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetku zeleninu očistíme a umyjeme podľa potreby. Do širokej nádoby dáme zohriať olej a na ňom popražíme pokrájanú cibuľu, kápiu, mrkvu na kolieska, cesnak na plátky, karfiol rozobratý na ružičky, čili papričky zbavené jadrovníka a semienok. Pred týmto úkonom si včas vyberieme kontaktné šošovky:-)
-
2
V pôvodnom recepte figuroval stonkový zeler, ten ja nemám rada, tak som ho nahradila uhorkou nakladačkou. Opekanie zeleniny trvalo asi 2 minútky.
-
3
Zmes som osolila a okorenila rascou, pridala som bobkový list a premiešala.
-
4
Do hrnčeka som naliala ocot a doliala som ho čistou vodou, zaliala ním zeleninu a ešte doplnila vodu, aby bola celá ponorená. Takto sa varila 7 minút zakrytá. V recepte z mojej predlohy sa použil vínny ocot pol hrnčeka.
-
5
Zelenina musí ostať na skus, teda al dente. Nakoniec sa prípadne dochutí soľou. Namiesto oregana som použila čerstvý kôpor.
-
6
Môže sa hneď konzumovať, povedzme aj k švábovici od @marianne:-) Naložila som zmes aj s nálevom do dvoch fliaš, jednu mienim sterilizovať a druhú len tak nechám v chladničke. Teda uskladním, kým sa neminie.
@izabella929 , to mi je ľúto. Ale aj bez neho je to fajn nakladaná zeleninka.
Ďakujem vám obom za pekné komentáre
@kimlo , máš tu veľmi podobný recept, určite výborný
@havino , dúfam, že chlapom bud chutiť, my sme dnes mali na obed s kuracím steakom na ružovom korení a pučenými zemiakmi preliatymi výpekom
@kecemis , ďakujem pekne aj tebe:-)