Nakladané sladkokyslé všetkomožné....

frezia68 - fotkafrezia68, 13. augusta 2011
Nakladané sladkokyslé všetkomožné....
Foto: frezia68

Pamätáte sa na Moravanku? Za mojej mladosti sme si ju kupovali aj do práce.Šikovné malé flašky a neviem,či aj teraz ešte existuje,lebo nechodím v Zobraziť celý popisPamätáte sa na Moravanku? Za mojej mladosti sme si ju kupovali aj do práce.Šikovné malé flašky a neviem,či aj teraz ešte existuje,lebo nechodím v obchodoch k regálom so zavareninami.Sme sebestačné a ak ešte dostať-nevadí,dnes som zavarila a verím,že bude chutiť tak,ako niekedy.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 mladá
 malý
 ako na uhorky




Postup

  1. 1

    Zeler,mrkvu a karfiol som krátko blanšírovala,lebo nemáme radi tvrdé.Dobre umyté uhorky som dala do každej malej flaše asi 3 ks,pridala karfiol,jednu feferónku,kúsok chrenu(pásik),malú cibuľku,1 ks cesnak,krúžky mrkvy,zeler nakrájaný na kocky a papriku žltu a červenú,aby aj oči jedli.Robila som pár fliaš aj 7 dcl ,ale tieto sú krajšie.

    Nakladané sladkokyslé všetkomožné.... - obrázok 1
  2. 2

    Zaliala som nálevom ako na uhorky,každý má svoj obľúbený,tak návod nepridávam a sterilizovala som 7 min. od bodu varu.A keď si v zime otvoríme,každá si vyberie,čo má najviac rada.Ak vyskúšate,nech každému chutí !

Diskusia k receptu

violetacamorova
Mňam tiež si takúto dobrotu nakladáme a moravanky som ešte videla boli výborné, robievam s nimi vajíčkovu tlačenku.
tatranka
Robím niečo podobné,ale krájam na kocky a menšie kúsky.Viac sa mi zmestí do pohárika.No myslím že je to v podstate jedno.Zaváraniny máš pekné a aj dômyselne vyukladané.Zaplnené každé miestečko.
babi
Na toto sa chystám aj ja, robím to každý rok na jeseň, kombinujem všetko možné , niekedy je každá flaška iná.
ancicka
čo sa na zimu prípravi,to sa ráta,vždy je dobré ,ked Máš po ruke.super.
ivan14
U nás je Moravanka celkem běžně k dostání. Přečetl jsem si složení a (přibližně) stejnou směs si zavařuji taky, ale na kostičky. Když se mi "zblázní" slepice a nevím co s vejci, používám ji do vaječné tlačenky.
Kromě toho zavařuji i mixed pickles (doufám, že jsem to napsal správně :-)), u nás přezdívané "mixle v pixle". Tj. malé okurčičky, kukuřičky, růžičky květáku, baby mrkvičky a cibulky, co nestačily vyrůst. Nálev "okurkový", sterilizace běžná, úspěch zaručen, tisíce děkovných dopisů :-)))) .
1x kimlo
kimlo
@ivan14 (13.8.2020 17:40)
Môžeš prosím dať recept na ten “okurkový” nálev? Ja zaváram roky so svojim osvedčeným, bez Deka a iných chemikálií, možno by som vyskúšal aj iný...
paradis1
@kimlo (13.8.2020 18:23)

Myslím, že lepší nálev, ako má @kimlo na baranie rohy neexistuje. Zaváram v ňom všetko, baranie rohy, papriky červene (hrubostene), papriky trojfarebne, uhorky nakladačky, kombinujem uhorky s paprikami a pod.