Zeleninový koláč

Najzamotanejší slaný koláčik

Autor receptu: ponozky123

12
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto rozvaľkáme do kruhu a vystelieme ním pripravenenú tortovú formu.
  2. Baklažán pozdĺžne nakrájame na tenké plátky, nasolíme a necháme "vyplakať".
  3. Mrkvu očistíme a nakrájame na plátky.
  4. Vajíčko, nastrúhaný syr, nakrájanú mozzarellu, rozpustené maslo a smotanu zmiešame (plnka by mala mať mierne tekutú konzistenciu) a dochutíme soľou, korením a kurkumou.
  5. "Vyplakaný" baklažán poutierame a jednotlivé plátky ukladáme po obvode formy. Podobne pokračujeme aj s mrkvou a takto striedame až do stredu koláča.
  6. Na poukladanú zeleninu vylejeme syrovú zmes, prípadne dokoreníme a posypeme orieškami.
  7. Pečieme 20 minút na 180 °C.