Najlepší vianočný zákusok našej rodiny
Autor receptu: eka21
Recept mám z rodinnej kuchárskej knihy po babke, každému veľmi chutí.
10 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 250 °C |
Postup
- listkove cesto rozdelime na polovicu a rozvalkame kazdu polovicu na velkost plechu na pecenie, jeden plat potrieme rozslahanym vajcom,posypeme orechami a orechy posypeme krystalovym cukrom a upecieme do ruzova. druhy plat popichame vidlickou a tiez dame upiect
- holy plat po vychladnuti polejeme roztopenou cokoladou
- uvarime si jahodovu plnku: stavu z jahod zmiesame s vodou,4Plcukru, maizenou a jahodami ktore sme trocha pokrajali na mensie kusky a vsetko spolu varime na hustu kasu. rozpustime nad parou horku cokoladu a polejeme s nou holy upeceny plat listkoveho cesta.
- ked cokolada stuhne, teplu jahodovu plnku vylejeme na cokoladovy plat a dame vsetko vychladnut, potom vyslahame slahacku/najlepsie praskovu lebo dlhsie vydrzi/podla navodu a rozotrieme na jahodovu plnku a navrch dame upeceny orechovy plat