Najjednoduchší karfiol (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Pripravíme ho do 30 minút, je chutný a dokáže ho pripraviť aj dieťa(ak už môže manipulovať so šporákom).
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Približne rovnaké malé zemiaky ošúpeme, zalejeme vriacou vodou, osolíme a varíme asi 10 minút.
- V druhom hrnci varíme 10 minút v slanej vode ružičky karfiolu.
- Kým sa varí karfiol a zemiaky, ľahko si na masle opražíme pokrájanú cibuľu a cesnak a vyberieme ich dierovanou vareškou.
- Na tanier dáme karfiol, zemiaky, dobre polejeme ochuteným maslom, bohato posypeme čerstvými bylinkami a pridáme hoblinky parmezánu. Dochutíme čerstvo mletým čiernym korením a soľou. Kto má rád, môže si dať aj opraženú cibuľku a cesnak. Pridáme zeleninovú oblohu alebo šalátik.