Najjednoduchší karfiol (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Pripravíme ho do 30 minút, je chutný a dokáže ho pripraviť aj dieťa(ak už môže manipulovať so šporákom).

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Približne rovnaké malé zemiaky ošúpeme, zalejeme vriacou vodou, osolíme a varíme asi 10 minút.
  2. V druhom hrnci varíme 10 minút v slanej vode ružičky karfiolu.
  3. Kým sa varí karfiol a zemiaky, ľahko si na masle opražíme pokrájanú cibuľu a cesnak a vyberieme ich dierovanou vareškou.
  4. Na tanier dáme karfiol, zemiaky, dobre polejeme ochuteným maslom, bohato posypeme čerstvými bylinkami a pridáme hoblinky parmezánu. Dochutíme čerstvo mletým čiernym korením a soľou. Kto má rád, môže si dať aj opraženú cibuľku a cesnak. Pridáme zeleninovú oblohu alebo šalátik.