Mrkvový krém so škoricou (marocká inšpirácia) fotorecept

andys - fotkaandys, 20. júna 2011
Mrkvový krém so škoricou (marocká inšpirácia) (fotorecept)
Foto: andys

S marockou a vôbec arabskou kuchyňou nemám takmer žiadnu skúsenosť. Hľadala som inšpiráciu, našla som som túto zaujímavú polievku, trošku som ju prispôsobila dostupným Zobraziť celý popisS marockou a vôbec arabskou kuchyňou nemám takmer žiadnu skúsenosť. Hľadala som inšpiráciu, našla som som túto zaujímavú polievku, trošku som ju prispôsobila dostupným surovinám a výsledok som "otestovala" na deťoch. Chutilo ;)

4-6
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
2-3 lyžice
1-2 lyžičky
300 ml
200 ml
3-4 ks
 štipka




Postup

  1. 1

    Cibuľku očistíme, odrežeme cíbiky (použijeme len bielu časť), nakrájame na väčšie kúsky a orestujeme na olivovom oleji.

    Mrkvový krém so škoricou (marocká inšpirácia) (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme očistenú mrkvu, nakrájanú na kolieska a ešte krátko opražíme.

    Mrkvový krém so škoricou (marocká inšpirácia) (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme škoricu, soľ, korenie a podlejeme malým množstvom kuracieho vývaru. Pomaly dusíme.

    Mrkvový krém so škoricou (marocká inšpirácia) (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Keď je mrkva polomäkká, dolejeme zvyšok vývaru (prípadne trochu vody). Necháme prevrieť, odstavíme a rozmixujeme tyčovým mixérom na krém.

    Mrkvový krém so škoricou (marocká inšpirácia) (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Rozmixovú polievku vrátime na sporák, necháme zovrieť, pridáme sladkú smotanu (najlepšie ku koncu minimálnej doby spotreby, kto sa nebojí, tak aj dva-tri dni po), klinčeky a štipku hnedého cukru. Povaríme a prípadne ešte pridáme soľ a korenie.

    Mrkvový krém so škoricou (marocká inšpirácia) (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s troškou smotany, prípadne s vydlabanou bagetkou (v Maroku sú francúzske bagety obľúbené, ale jedia sa bez striedky, keďže Maročanov z bieleho pečiva nafukuje). Dobrú chuť :)

    Mrkvový krém so škoricou (marocká inšpirácia) (fotorecept)  - obrázok 6

Diskusia k receptu

hviezdickaz
Polievocka vyzera naozaj dobre,len mam na teba @andys otazocku.Tu smotanu - preco pred koncom spotreby,resp.po ? To by ma fakt zaujimalo preco :)
mijaita
Tvůj recept jsem pojala jako inspiraci, protoze koreni mam a tak jsem si nasla v marockých receptech tuhle skvělou polívku. Marocká kuchyně mi chutná, kromě koriandru (smrt koriandru). Ale jsi v tomhle pripade moji muzou, pridám foto a podekovani!
A v cem je tahle jiná? Zustala z koreni pouze skorice a kmin (rímský), pridala jsem cerstvý, strouhaný zázvor, ras el hanout, kokosovou smetanu a chili olej. Posypala jsem kokosem. Nemixovala na uplny krem, nechava kousky, jsou pri jídle prijemné.


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia