Mrkvový koláč

piglin - fotkapiglin, 17. mája 2010
Mrkvový koláč
Foto: piglin
8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

1 ks
50 g
150 ml
2 ks
140 g
85 g
85 g
1 KL
2 KL
140 g
50 g
200 g
80 g
50 g




Postup

  1. 1

    Kôru z citróna postrúhame, pridáme hrozienka a zalejeme šťavou z citróna. Vajíčka vymiešame s cukrom, prilejeme olej a zamiešame. Pridáme mrkvu a namočené hrozienka aj so šťavou. Suché ingrediencie zmiešame a pridáme k vajíčkovej zmesi. Formu na chlieb vyložíme papierom na pečenie a nalejeme cesto.

  2. 2

    Rúru predohrejeme na 150 °C, koláč pečieme asi 1 hodinu.

  3. 3

    Na vychladnutý koláč nanesieme rovnomerne polevu, múžeme dozdobiť čokoládou.

Diskusia k receptu

babav
Poznam! V mojom recepte su orechy nasekane , tiez kusky ananasu(cerstveho ,alebo z konzervy).Na polevu pouzivam namiesto taveneho syra cream cheese.Dobry kolacik !
kuchticka
Ja tiez pouzivam ananas (drteny) do mojho mrkvoveho kolaca a orechy pomlete. Piekla som prave dnes, lebo som piekla i chlieb.
piglin
Ahoj, ja som pouzila vcera obycajne trojuholniky, ale zvyknem aj Lucinu
marienka44
Aká je to forma na chlieb? Ja chlieb peciem v rímskom pekáčí /hlinený/. Neviem, akú máš na mysli v recepte. Špecifikuj, prosím.
piglin
forma na chlieb = obdlznikova, hlboka forma na pecenie 6,5x30x11,5 cm




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia