Mrkvový koláč s mascarpone krémom

ethanel - fotkaethanel, 12. marca 2012
Mrkvový koláč s mascarpone krémom
Foto: ethanel

Možno pre Vás nezvyčajný recept ale pre mňa veľmi oblúbený dezert zdá sa dosť komplikovaný ale keď skúsite tak zistíte že len trocha viac Zobraziť celý popisMožno pre Vás nezvyčajný recept ale pre mňa veľmi oblúbený dezert zdá sa dosť komplikovaný ale keď skúsite tak zistíte že len trocha viac pracný ...

10-20
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g
200 g
3 ks
15 ml
15 ml
180 g
10g
Mrkvové purée :
500 g
1 ks
25 g
2 ks
250 ml
1 ks
2 ks semienka
1/4 ks
1/2 ks
Mrkvovy sirup :
200 ml
200 ml
1/2 ks
Mascarpone krem :
350 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Prvé čo si pripravíme je mrkvové purée a to nasledovne, mrkvu ošúpeme a pokrájame môžeme aj nahrubo postrúhat, pridáme cukor, pomarančový džús, vanilkový struk, aníz, rozmliaždene kardamónove zrniečka, celú škoricu, klinček, vodu. ,, koreniny môžeme zabaliť do vrecúška najlepsie použiť gázu ,, varíme do zmeknutia, vyberieme všetko pridané korenie alebo vrecúško s korením a rozmixujeme na purée.

  2. 2

    Mrkvový sirup si spravíme nasledovne, mrkvový džús, pomarančový džús a semiačka z jedného struku dáme variť do hrnca. Pomaly varíme za stáleho miešania metličkou a zredukujeme asi tak na polovicu z objemu a uvaríme hustejší sirup.

  3. 3

    Vymiešajte vajíčka s cukrom podobne ako keď pripravujete piškótové cesto, počas mixovania prilievajte zmiešaný olej ak je zmes krásne biela a vláčna vmiešajte te ju do mrkvového purée, pridajte preosiatu múku a prášok do pečiva, zľahka a jemne premiešajte.

  4. 4

    Takto pripravené cesto vylejte na plech ,, ja používam papier na pečenie alebo silikonovú formu ,, pečieme na 170C približne 20 minút, treba kontrolovať môžete vyskúšať špáradlom alebo ihlicou či je cesto upečené.

  5. 5

    Keď sa nám cesto pečie pripravíme si mascarpone krém, mascarpone vložíme do misky, pridáme vanilkové semiačka, žĺtko, trochu smotany, cukor a vypracujeme vláčny a hustejší krém na dekoráciu.

  6. 6

    Vychladnuté a upečené cesto pokrájame na aký koľvek tvar alebo necháme ho v celku a krém nanesieme na celý kus ... zdobíme podľa svojej fantazie ...

    Mrkvový koláč s mascarpone krémom - obrázok 6

Diskusia k receptu

ivocka5
krásny koláčik :-) mám už zopár receptov na mrkvové koláče, ale tento vyskúšam určite ako prvý:-) a veľmi si ma potešil tým mascarpone krémom, lebo akurát som premýšľala, čím by sa dala nahradiť šľahačka (prípadne tvarohová plnka) v iných koláčikoch, tak problém mám vyriešený:-)))
ethanel
Som rad ze sa paci a ze si nasla nahradu za slahacku :)
irenaw
uložené, mrkvové mám rada :) len ešte pre istotu, približne aký veľký plech? ďakujem
sany11
pre mna bozsky kolacik a servirovanie luxusne
tykadielko
tak to musí byť úžasný - voňavý koláčik na pobláznenie zmyslov....ja tlieskam....mne sa veľmi páči :-)
dorisa
naozaj luxusný koláčik
mrkvové su výborné
evanaaa
Prečítala som si recept dvakrát, aby som si urobila predstavu a ono to ani nie je také ťažké, akoby sa sprvu zdalo. Jedine, čo mi vadí je ten surový žĺtok v kréme, ( bielok sa odloží?), ale to by sa nejak vyriešilo ak nechcem riskovať.
cica2
@ ethanel velmi sa mi páčia tvoje recepty a aj fotky, vidno že to všetko pripravuješ s láskou a fotíš srdcom :-)
ethanel
@evanaaa ked sa bojis nemusis dat zltok ... bielok mozes pouzit do toho kremu ak chces najprv ho vyslahaj s cukrom ak nie zamraz :)
ethanel
irenaw .. zalezi na tom ako vysoky chces mat kolac ... mozes napiest tensi a naplnit plnkou, mozes urobit vyssi ... je to na tvojej fantazii
adkas
ty si ale pokusitel:) mrkvove su mnam a mascarpone k tomu to je lahoda. Naderny dezertik a hlavne manmi, mnam.
dorenika
nieco podobne?neni to podobne ani trochu :D prestan ma zahanbovat :D:D