Mrkvové brownies
Foto: frommykitchendotcom
Výborné brownies v trochu zdravšej verzii.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/ChA096YLe-Q/
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme trochu vychladnúť. Celé vajcia vyšľaháme mixérom do penista. Následne pridáme vanilkovú esenciu a roztopenú čokoládu a dobre vymiešame.
- 2
Sypké suroviny (kakao, múka, prášok do pečiva) zmiešame s mletými orechmi v osobitnej miske a zmes pridáme k čokoládovej hmote. Opäť vymiešame mixérom a na záver už len varechou vmiešame mrkvu nastrúhanú najemno.
- 3
Hmotu nalejeme na plech 30x20 cm vystlaný papierom a pečieme na 160 °C asi 35 minút. Koláč tak bude šťavnatý a tak trochu mokrý v strede ako brownie má byť. Necháme vychladnúť a až potom krájame. Ďalší deň z chladničky je úplne tip top.
Tiež brownies:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu