Mrkvová torta s bielou čokoládou, malinami a mangom

luckaprima - fotkaluckaprima, 15. októbra 2016
Mrkvová torta s bielou čokoládou, malinami a mangom
Foto: Luckaprima

Dokonale vyladené chute, príjemne sladké, svieže a plné vitamínov

16
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1,5 hrnčeka
1 hrnček nerafinovaný
4 ks
1 KL
2 hrnčeky
1/2 hrnčeka
Náplň:
150 g pravá
3 plátky
250 g
1 ks
500 g 31 %
Na povrch:
1/2 ks čerstvé zrelé
 v spreji (Fabri)




Postup

  1. 1

    1 hrnček = 250 ml
    Z bielkov a štvrtiny cukru vyšľaháme pevný sneh, odložíme bokom. Žĺtka vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny, postupne pridáme ostatné suroviny, keď sú spojené do kompaktnej zmesi, vmiešame sneh z bielkov. Cesto navrstvíme do okrúhlej formy s priemerom cca 26 cm, je ho dosť veľa. A upečieme pri 170-180°C približne hodinu. Korpus je vlhký, nie ako klasická piškóta a upečie sa krásne rovno a do zlata.

    Mrkvová torta s bielou čokoládou, malinami a mangom - obrázok 1
  2. 2

    Náplň si pripravíme deň vopred: odvážime si bielu čokoládu do sklenej misy. Plátkovú želatinu namočíme do studenej vody. Vanilkový lusk vyškrabeme a zrniečka aj lusk pridáme do smotany. Smotanu privedieme do varu, odstavíme a pridáme vyžmýkanú želatinu, vyberieme lusk. Zamiešame a nalejeme na čokoládové peniažteky, necháme 2 minúty postáť aby sa čokoláda roztavila a jemne miešame do úplného rozpustenia. Po vychladnutí umiestnime do chladničky pod fóliu a necháme vyzrieť aspoň 24 hodín. Po tomto čase zmes vyšľaháme, zatiaľ si vymiešame mascarpone na hladký krém a vmiešame do neho zmes z bielej čokolády.

    Mrkvová torta s bielou čokoládou, malinami a mangom - obrázok 2
  3. 3

    A teraz už len na korpus navrstvíme náplň, na povrch uložíme čerstvé ovocie a zafixujeme želatinou v spreji, ktorá nám výrazne uľahčí prácu a ovocie dostane vysoký lesk a zostáva krásne čerstvé, neoxiduje, neoschne a nevädne.

    Mrkvová torta s bielou čokoládou, malinami a mangom - obrázok 3
  4. 4

    A keďže môj korpus bol na môj vkus príliš vysoký, zrezala som z neho necelý 1 cm, ukradla kus náplne a pripravila očarujúce kelímky ktoré vždy poslúžia na využitie zbytkov, pritom pôsobia luxusne a nie ako odrezky a zvyšky krému.. a ešte som tam kvapla trochu mliečnej čokolády roztavenej so smotanou, asi 1:1.

    Mrkvová torta s bielou čokoládou, malinami a mangom - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce, bezva suroviny, dort se mi moc líbí!
1x ilusa
ilusa
Davam 5*,pretoze som ju ochutnala a videla nazivo.Vyborna torticka,keby sa dalo,dam este raz 5*.
luckaprima
Ďakujem, občas sa podarí zdravé, pekné a dobré zároveň. Ideálna kombinácia, hadam k nej postupne dopracujeme pri každom jedle.
1x ilusa
martamm
Krasna na vyzor, zrave ingrediencie zarucuju skvely chutovy zazitok, 5 * odo mna, tesim sa uz na tu chut, receptik caka v mojej KK :)))))))))
1x ilusa