Mrkvová Halva

Hemant Chaudhry a Devki Paswan
z reštaurácie Krishna na boteli Marína v Bratislave, 8. júna 2012
Mrkvová Halva
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

500 g, nastrúhaná
3 šálky
1/2 čl
3 PL
2 PL
1/2 šálky, lúpané a nasekané, alebo kešu orechy
1 šálka
1/2 šálky
Na ozdobu:
 nakrájané a pečené




Postup

  1. 1

    Umytú a nastrúhanú mrkvu vložíme spolu s mliekom a smotanou do väčšej panvice. Privedieme do varu za stáleho miešania. Pokračujeme vo varení zmesi, až kým sa nezníži objem na polovicu.

  2. 2

    Vmiešame cukor a pokračujeme vo varení zmesi ďalších 10 minút. Znížime teplotu na minimum a pridáme maslo ghee a mandle.

  3. 3

    Varíme ďalej, až kým nie je halva dostatočne hustá, aby sa dala oddeliť od bokov panvice. Vezmeme z ohňa a pridáme kardamón.

  4. 4

    Halvu rozdelíme do servírovacích misiek, ozdobíme orechmi, pečenými mandľami a pistáciami. Servírujeme teplé alebo pri izbovej teplote.

Diskusia k receptu

ajay
Tato carrot halva vyzera fantasticky. Pripomina mi moje spomienky na priatelku z Delhi, ktora robila carrot halva velmi casto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia