Mrkvová Halva
Hemant Chaudhry a Devki Paswan
z reštaurácie Krishna na boteli Marína v Bratislave, 8. júna 2012
z reštaurácie Krishna na boteli Marína v Bratislave, 8. júna 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Suroviny
500 g, nastrúhaná |
|
3 šálky |
|
1/2 čl |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
1/2 šálky, lúpané a nasekané, alebo kešu orechy |
|
1 šálka |
|
1/2 šálky |
|
Na ozdobu: | |
nakrájané a pečené |
|
|
Postup
-
1
Umytú a nastrúhanú mrkvu vložíme spolu s mliekom a smotanou do väčšej panvice. Privedieme do varu za stáleho miešania. Pokračujeme vo varení zmesi, až kým sa nezníži objem na polovicu.
- 2
Vmiešame cukor a pokračujeme vo varení zmesi ďalších 10 minút. Znížime teplotu na minimum a pridáme maslo ghee a mandle.
- 3
Varíme ďalej, až kým nie je halva dostatočne hustá, aby sa dala oddeliť od bokov panvice. Vezmeme z ohňa a pridáme kardamón.
- 4
Halvu rozdelíme do servírovacích misiek, ozdobíme orechmi, pečenými mandľami a pistáciami. Servírujeme teplé alebo pri izbovej teplote.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu