Mrazené vajcia fotorecept

danculka - fotkadanculka, 17. apríla 2012
Mrazené vajcia (fotorecept)
Foto: danculka
10-15 minút
príprava

Suroviny

koľko mienime mraziť




Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: sáčky na vrchu s uzáverom, množstvo podľa potreby. Vajíčka si navŕtam z oboch strán brúsnym špicom,ktorý používam na kraslice,vlastne,nedostatok vyfúknutých vajíčok ma prinútilo mraziť ich,pretože jesť by ich musela celá dedine,ke´d je sezóna kraslíc,ja sa tomu venujem po celý rok,takže ich mrazím po celý rok...

    Mrazené vajcia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    navŕtané a vyfúknuté po 4ks ,vlejem do sáčka a zapnem sáčok a dám na ležato na tácku...

    Mrazené vajcia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    takto aj s táckou dám do mrazničky,potom zamrznité pekne poukladám na seba ako zošity....naozaj to má široké použitie...a ja dostatok výduvkov,hlavne teraz,keď sú také drahé,keď natrafím na lacné kúpim aj sto.

    Mrazené vajcia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Praženica z mrazených vajec,môžeme ich použiť na obaľovanie rezňov,na cestíčko na rezne, na syrek k udenine,,do kysnutého cesta, na potieranie koláčov,do leča, atd,všade,kde netreba deliť bielok od žĺtka,

    Mrazené vajcia (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tatranka
Ohromný nápad,len škoda,že sú aj s bielkami.Nedali by sa bielky mraziť zvlášť a žĺtka tiež.Možno by to nejako šlo.Veľmi sa mi páči takýto zlepšováčik do kuchyni.Veru to skúsim.Veľa veci si týmto spôsobom mrazím.
marikahr
@tatranka myslim ze aj oddelene sa daju zmrazit
ja napr. obcas mrazim bielky ked mi zvysia a nechce sa mi ich zrovna spracovavat a so zltkami to moze fungovat tiez ;-)
ingaz
Tiež mrazím bielky, keď mi zostanú, možno by sa dali aj zvlášť žĺtky. Ale treba si to zapamätať, keď budú vajíčka opäť lacné a namraziť do budúcej Veľkej noci ;-)
ela77
@danculka , namiesto tej praženice si mala pridať výrobok zo škrupiniek, alebo ešte pridaj, tak by bolo hneď jasné, prečo musíš obsah vajíčka vyfúknuť spolu, keď potrebuješ jeho obal neporušený, že. ???
danculka
@ela77 ,dievčatá poznajú moje výrobky,vždy ich mám v profile,díky za komentár...
valeri
Vyskúšala som vajíčka mraziť aj ja, a môžem Ti potvrdiť, že sa dajú použiť presne ako čerstvé, ani chuťovo nie je rozdiel. Dokonca som z mrazených bielkov šľahala sneh a bol na nerozoznanie od snehu z čerstvých bielkov. Ale nejaký Tvoj výtvor by si mohla hodiť do pľacu :-))
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
tak toto ma ešte nenapadlo. Výborný typ, Ďakujem-e.
dogagador
Bielky mrazim a prave mam zamrazene aj zltky, tak uvidim, co to spravi, ci budu pouzitelne
danculka
@valeri ,ak si na Fb,tak pod mojim menomAnna Danková najdeš foto,sem sa to nehodí dávať,ďakujem za komentáre...
waocipa
mam otázku po zmrazení do kedy mam tieto vajčiaka spotrebovať-pýtam bo nie mam s tým skúsenosti-ďakujem za odpoveď...
irenaw
dobrý nápad, doteraz som len bielky mrazila. @danculka prosím ťa, kde kupuješ tieto malé zatváracie vrecká? doteraz som kupovala v DM, v balení boli dva rozmery malých vreciek tuším 20 kusov, ale akoby sa pod zem prepadli. všade majú 1 alebo 3 litre. možno len hľadám v nesprávnych obchodoch, ale hľadám už asi rok a nič :-(.
rea1
ako ich rozmrazujes? normalne len prelozit do chladnicky a pockat? nechytia dajaku choleru, salmonelu, ci co? napad je to dobry, mne sa prave crta vydatny zdroj kvalitnych bio vajec, tak by som si spravila zasobu. len z toho rozmrazovania mam akysi neisty pocit, preto sa pytam. dakujem.
celeblith
@irenaw tieto patentne sacky sa aj inak volaju vedecke a kupis ich v papiernictve rozne rozmery u nas v robote sa do toho davaju vzorky :)
danculka
Tá je dávno zabitá mínusovou teplotou,vyberiem z mraziaka počkám tak pol hod.a použíjem,netrvá to dlho,je to tenké asi 1cm a 10x15cm má sáčok,nie je to v hrči,@irenav ,kupujem ich v papierku,používam ich aj na zdobenie perníkov,pekne sa dá odstrihnúť špička,díky...
irenaw
@celeblith @danculka ďakujem, dúfam, že kúpim :-) mrazím v nich bylinky a tiež som do nich dávala aj polevu na medovníky. naposledy som musela skúsiť papierové kornútky, vôbec mi to nešlo, medovníky zostali neozdobené a ja dolepená až za ušami.
douglas
Viem, ze vajicka sa mozu zmrazovat az 120 dni, ale cele a spicatym koncom dolu, nemaju sa zmrazovat vajicka smazene alebo varene, po rozmrazeni budu mat konzistenciu pryze. Taketo vrecuska su pre mna novinkou, az budem mat zvysne bielka, urcite urobim podla tejto rady :). Dakujem.
edimilka
toto ma velmi potešilo ,lebo som z dediny ,tak to skúsim spraviť ,už mám dosť rokov ale toto som nepočula vyskúšam díky

medovnicek
aj ja som doteraz zamrazovala len bielky, ale stáva sa mi, že mi ostávajú aj žĺtky a to ma veru nenapadlo ich zamraziť, vďaka za nápad
andrejka456
Zaujímavý nápad , ešte nikdy som to neskúšala ale určite to vyskúšam v najbližších dňoch !
Ako dlho môžu byť v mrazničke ?
Dakujem za odpoved.
eva53
salmonela sa zmrazením pri nízkej teplote "nezabije" , iba sa zastaví jej rast , zlikvidovať sa dá iba pri vysokých teplotách. Predavačky v potravinách a stánkoch s občerstvením, čo majú hygienické minimum to vedia :-)
danculka
@eva53 ,vajíčka sa nemrazia preto,aby si zničila prípadnú salmonelu,alebo aby si konzumovala vajíčka surové....predavačkám,čo majú hyg.minimum,sa to zíde pri svojej práci,:)))))))))))))
ivan14
Bílky se dají mrazit bez problémů, se žloutky je to horší - zhoustnou a těžko se rozmíchávají. Ale zase se z nich dobře dělá majonéza :-). Někde jsem četl, že se mají vajíčka před mražením trochu našlehat.
Apropos salmonela - podívejte se na  www.labuznik.cz/recept/domaci-pasteurisace-vajec/...

ivan14
A ještě jsem si vzpomněl - bílky se dají bez problémů sušit. Nalít je na talíř a po uschnutí seškrábat. ŠEST sušených bílků se vejde do velké štamprdle. Použijí se tak, že lžička sušených bílků se rozmíchá se lžící vody - a použijí se jako čerstvé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia