Foto: ywett
Je rýchly a nenáročný na prípravu (kto nemá rád brusnice, môže dať ľubovoľné ovocie)
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 celé |
|
1 pohár(s objemom 200 ml ) (stači aj polovica cukru) |
|
2 poháre (s objemom 200 ml ) |
|
100ml |
|
100ml |
|
1 |
|
1 |
|
1 PL kopcovitá |
|
PLnka: | |
180ml |
|
400ml |
|
1 |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Najskôr vyšlaháme smotanu a šlahačku dáme stuhnúť do chladničky.
-
2
Celé vajcia vyšlaháme s kryš. a vanilkovým cukrom.
-
3
Pridáme olej.
-
4
Mlieko.
-
5
Múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
-
6
Polovicu cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (ja som použila plech 36x26cm)
-
7
Do druhej polovice cesta primiešame kakao.
-
8
A pridáme ešte 1-2 PL mlieka, lebo pridaním kakaa, cesto zhustne.
-
9
Vylejeme na bledé cesto.
-
10
Cesto troška s vidličkou premiešame a dáme brusnice.
-
11
Dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme 25-30 minút na 180 °C. Po upečení necháme koláč vychladnúť.
-
12
Šlahačku vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.
-
13
Natrieme plnku na dobre vychladnutý koláč.
-
14
A ľubovoľne ozdobíme cez šablónu a sitko, kakaom.
-
15
Dáme stuhnúť do chladničky a potom pokrájame.
-
16
Dobrú chuť!
varecha.pravda.sk/recepty/moj-pudingovy-kolacik/11390-rec...
s kyslou este neskusala zmiesat.Urcite vyskusam...vdaka za recept;-)