Foto: frezia68
Tento recept pridávam pre tých,ktorí majú s ich pečením málo skúsenosti.Za moju prvotinu v šestnástke som dostala pochvalu"pražská kuchárka",lebo boli vydarené a stáli aj Zobraziť celý popisTento recept pridávam pre tých,ktorí majú s ich pečením málo skúsenosti.Za moju prvotinu v šestnástke som dostala pochvalu"pražská kuchárka",lebo boli vydarené a stáli aj s vyzdvihnutým špicom ako vojaci.Za posledných snáď aj 30 r. som ich nepiekla a sladkosti do dnes pečiem málo.Ale moja ségrička mi podstrčila tento recept,vraj dajme na Varechu,je tam pekná cena.Šikovná,nie? Len ja som bola menej šikovná a ďalej vysvetlím ako postupovať,aby ste boli šikovnejšie...
príprava
na 90 °C
Postup
-
1
Čokoládu nasekáme a rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli.
-
2
Bielky zmiešame s cukrom,do ktorého sme pridali štipku soli.Misu dáme do teplého vodného kúpeľa a šľaháme,kým nie je sneh tuhý.Potom misku preložíme do misy s ľadovou vodou a šľaháme,kým smes nevychladne.S laptopom sa mi fotilo veľmi zle,preto aj málo fotiek.
-
3
Do snehu opatrne pridáme rozpustenú čokoládu a zľahka premiešame,aby sa vytvorilo mramorovanie.A tu som urobila chybu! Stačilo pár ťahov lyžičkou a pusinky by boli bielo hnedé-mramorované.Ale ja som tých ťahov urobila viac a sneh ostal kávový :-(((( Potom z masy lyžicou odoberámy kôpky,ktoré kladieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 110°C 4O-5O min.,tak bolo uvedené v recepte.Ja som za pár min.stíšila na 80°C lebo som mala dva plechy a rúra obyčajná elektrická,žiadna teplovzdušná.
-
4
Ozaj,viete,že osladený sneh treba spotrebovať do 15 minút,inak klesne a nebude sa dať použiť? Tak som sa ponáhľala a vyšlo mi asi 27 ks. Po sušení v rúre na 80-90 °C,sledovala som,uberala pridávala,menila tepše z dola hore a pod. a vznikli mi tieto pusinky.Nuž na výstavu sa nehodia,ani výhra za to nebude,ale niekto sa z toho poučí a preto to sem pridávam.A najlepšie sa učíme na chybách iných,nie? Ak by to netrebalo aj spapkať,urobím druhú várku a už určite lepšiu.Ale snáď zasa na vianoce? A piekla som asi 75 minút.
-
5
A ešte mám jednu radu.Po vychladnutí sa pusinky majú uzavrieť do nádoby,lebo na vzduchu by vraj pusinky zvlhli. Tak dobrú chuť !
Diskusia k receptu