Mramorované pusinky fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 6. februára 2011
Mramorované pusinky (fotorecept)
Foto: frezia68

Tento recept pridávam pre tých,ktorí majú s ich pečením málo skúsenosti.Za moju prvotinu v šestnástke som dostala pochvalu"pražská kuchárka",lebo boli vydarené a stáli aj Zobraziť celý popisTento recept pridávam pre tých,ktorí majú s ich pečením málo skúsenosti.Za moju prvotinu v šestnástke som dostala pochvalu"pražská kuchárka",lebo boli vydarené a stáli aj s vyzdvihnutým špicom ako vojaci.Za posledných snáď aj 30 r. som ich nepiekla a sladkosti do dnes pečiem málo.Ale moja ségrička mi podstrčila tento recept,vraj dajme na Varechu,je tam pekná cena.Šikovná,nie? Len ja som bola menej šikovná a ďalej vysvetlím ako postupovať,aby ste boli šikovnejšie...

25 minút
príprava
75 minút
na 90 °C

Suroviny

5 ks
štipka
100 g
200 g




Postup

  1. 1

    Čokoládu nasekáme a rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli.

    Mramorované pusinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielky zmiešame s cukrom,do ktorého sme pridali štipku soli.Misu dáme do teplého vodného kúpeľa a šľaháme,kým nie je sneh tuhý.Potom misku preložíme do misy s ľadovou vodou a šľaháme,kým smes nevychladne.S laptopom sa mi fotilo veľmi zle,preto aj málo fotiek.

    Mramorované pusinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do snehu opatrne pridáme rozpustenú čokoládu a zľahka premiešame,aby sa vytvorilo mramorovanie.A tu som urobila chybu! Stačilo pár ťahov lyžičkou a pusinky by boli bielo hnedé-mramorované.Ale ja som tých ťahov urobila viac a sneh ostal kávový :-(((( Potom z masy lyžicou odoberámy kôpky,ktoré kladieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 110°C 4O-5O min.,tak bolo uvedené v recepte.Ja som za pár min.stíšila na 80°C lebo som mala dva plechy a rúra obyčajná elektrická,žiadna teplovzdušná.

    Mramorované pusinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ozaj,viete,že osladený sneh treba spotrebovať do 15 minút,inak klesne a nebude sa dať použiť? Tak som sa ponáhľala a vyšlo mi asi 27 ks. Po sušení v rúre na 80-90 °C,sledovala som,uberala pridávala,menila tepše z dola hore a pod. a vznikli mi tieto pusinky.Nuž na výstavu sa nehodia,ani výhra za to nebude,ale niekto sa z toho poučí a preto to sem pridávam.A najlepšie sa učíme na chybách iných,nie? Ak by to netrebalo aj spapkať,urobím druhú várku a už určite lepšiu.Ale snáď zasa na vianoce? A piekla som asi 75 minút.

    Mramorované pusinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A ešte mám jednu radu.Po vychladnutí sa pusinky majú uzavrieť do nádoby,lebo na vzduchu by vraj pusinky zvlhli. Tak dobrú chuť !

    Mramorované pusinky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

marianne69
...su krasne @frezia ,vyskusam ich urcite,za vysledok sice nerucim,ale pokusim sa:-)ta tepla cokolada ide do vychladnuteho snehu?ja moc skusenosti s pecenim pusiniek nemam,ale tieto cokoladove sa mi pacia...
frezia68
Áno,už do vychladnutého,ale čokoláda musí byť dobre tekutá a po malých lyžičkách z každej strany snehu trocha pridať a len tak z dola hore zľahka premiešať,aby malo bielo-hnedé prúžky.
hubata
Keď mne vždy stvrdnú. Robila som na Vianoce kokosové zo zvyšných bilekov a aj tie boli tvrdé..... neviem čo robím zle.
gittka
ja môžem pusinky na všetky spôsoby.či už kokosové,alebo orechové,či len také cukrové.tieto nepoznám a určite si ich urobím.už sa neviem dočkať.inak ja ich suším na 100stupnoch 1hodinu.mám to odskúšané,rúru vôbec nekontrolujem.
frezia68
@gitka ,to je dobrá rada pre všetkých,ale keď mám 2 plechy a potrebujem naraz piecť,lebo nemá stáť,tak som dala naraz,ale spodné by sa mohlo pripáliť,tak som zmiernila a sušila takto.
frezia68
@hubat á: tieto majú len 4 hod. a teraz som prekrojila,ale z dnuka sú mierne mäkké,ako majú byť.Možná dlho sušíš?
violetacamorova
Mám rada pusinky a čokoládové som ešte nejedla a ani nepiekla, sú pekné a určite aj dobré, vyskúšam a ďakujem za recept!
babidka
tak taketo pusinky som este nerobila a uz len kvoli tej cokolade ich musim skusit :-) mam jeden uzasny lahucky ovocny dezert od Gordona Ramseyho do ktoreho idu bielkove pusinky a kedze sa mi moje minule velmi nevydarili , tak skusim tvoje :-))))))))) S tou cokoladou to bude krasne aj vyzerat nielen chutit :-)
frezia68
@babidka ,asi tú čokoládu trebalo vyzdvihnúť vidličkou a vznikne mramorovanie........treba skúšať,v recepte neradili,ale fotka bola určite krajšia.
morenajea
takéto robievam, sú lepšie než obyčajné kokosové, vydarili sa ti




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia