Mozzarella s rebarborou v cviklovej kaši
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Balzamikový a červený vínny ocot s medom dáme variť, pridáme nakrájanú rebarboru. Varíme, kým rebarbora neskaramelizuje. Osolíme a okoreníme.
- Medzitým pripravíme syr – mozzarellu nakrájame na asi 1 cm kúsky, zľahka potrieme olivovým olejom, opečieme na panvici asi 5 minút. Rebarboru prekladáme s mozarellou. Posypeme trochou čerstvo namletého čierneho korenia. Ozdobíme lístkami bazalky a olivovým olejom.
- Servírujeme s cviklovou kašou. Cviklu a zemiaky pokrájame na rovnaké kocky a dáme variť, po zovretí varíme, kým cvikla nezmäkne. Na záver zmes popučíme a dochutíme soľou.
|