Mousse z kozieho syra s lieskovcami, cvikľou a zeleným šalátom
Foto: ethanel
Original názov Goats Cheese mousse with hazelnuts and beetroot salad , baby beetroot leaves and pea shoots.
porcie
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Kozý krémový syr dáme do misky, pridáme smotanu, lieskovcový alebo orechový olej, štipku soli a dobre vymiešame na krém. Dochutíme podľa svojej chuti, pozor na olej je veľmi aromatický tak to nepreháňame. Takto pripravený krém si dáme do vrecúška na zdobenie alebo len do misky.
- 2
Ak máme mladú cviklu tak ju umyjeme , napicháme, potrieme olejom a osolíme, zabalíme do alobalu a dáme piecť na 175C ,, doba je zložitá, záleží od veľkosti ,, kontrolujeme po 40min až do zmäknutia. Komu sa nechce babrať s cviklu môže použiť zaváranú alebo vákuovo balenú.
- 3
Cvikľu si nakrájame na koliečka uložíme na tanier, okoreníme, osolíme. Nastriekame kopčeky syrového krému , posypeme lieskovcami, jemne pokvapkáme olejom. Podávame s miešaným listovým šalátom. Ja používam mladé cviklové listy, hrachové výhonky a mladý listový šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aký je krémovy?Neviem či by som u nás dostala lieskovcový olej.Asi iný keby som použila tak by to nebolo ono.
tu su dostat aj "kozacinky", zial na ich webe neuvadzaju vsetky predajne, ktore maju po celom Slovensku iba centralu v BA, skuste sa im ozvat, mozno su aj niekde blizko Vas, aj ja som ich v NR objavila len nahodou
Ja osobne kozi syr velmi nemusim/skor vobec/ ale dcera s manzelom su jeho fanusikmi :-) Urcite ich tymto jedlom potesim .