Morka na čínsky spôsob
Autor receptu: majlus
Mám rada "čínu" a tu je najjednoduchší postup, aký snáď poznám. Netreba stráviť dlhý čas v kuchyni a Vaši Vás budú milovať.
3 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájala som si mäso na tenké prúžky, jemne osolila a poprášila Maizenou. Na olivovom oleji som osmažila cesnak, pridala na prúžky nakrájanú mrkvu, pridala chilli, sójovú omáčku a cukor - zmiešala. Keď sa roztopil cukor, pridala som mäso, jemne po otáčala a podliala vodou a dusila na menšom ohni 20 min. Sem-tam som skontrolovala, aby sa mäso neprichytilo... Na záver, keď mäso bolo zmäknuté, som pridala jarnú cibuľku.
- Podusila som k tomu ryžu /jasmínovu / alebo aká chutí Vám a hotovo.
Prajem dobrú chuť♥