Morčacie stehno na zemiakovom nákype
Autor receptu: redakcia
Sme mäsožravý národ. A predsa máme voči mäsu veľa dlžôb. Počínajúc nedostatkom lokálnej čerstvej suroviny, od hydiny až po jahňacinu. V kuchyni sme mu zase dlžní viac jedál s fantáziou a novými nápadmi.
4 porcie |
15 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Zemiaky očistíme a spolu s ostatnou zeleninou nakrájame na tenké plátky. Morčacie stehno nakrájame na plátky a podľa potreby naklepeme. Opečieme prudko na rozohriatom oleji z oboch strán.
- Mäso vyberieme a na tej istej panvici urestujeme cesnak, cibuľku, papriku a cuketu. Sladkú smotanu, parmezán a vajce zmiešame a dochutíme.
- Zapekaciu misu alebo pekáč vytrieme maslom a vrstvíme zemiaky, mäso a zeleninu. Celé zalejeme smotanovou zmesou. Pečieme 30 minút prikryté v rozohriatej rúre pri 170 °C. Odokryjeme a zapečieme asi 10 minút.