Dusené morčacie stehno
Morčacie stehno na víne s guľkami plnenými červenou kapustou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed. Morčacie stehno pečené na panvici s bielym vínom a ako príloha sú zemiakové guľky plnené červenou kapustou.
3 porcie |
60 minút príprava |
55 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie stehno som umyla, osušila.
- Na panvici som nechala roztopiť a zohriať masť a stehno som opiekla zo všetkých strán.
- Podliala som ho bielym vínom, osolila, korenila, posypala celou rascou, pridala som cesnak a dusila pod pokrievkou do mäkka. Počas dusenia som podlievala vývarom. Pred dokončením som mäso odkryla a dopiekla.
- Pokiaľ sa robilo mäso, pripravila som si červenú kapustu. Kapustu som nakrájala na malé kocky. Na panvici som rozohriala olej, pridala som cukor a nechala skaramelizovať, pridala som kapustu, pomiešala a pridala som lekvár, opäť som podusila a podliala bielym vínom.
- Kapustu som dusila do mäkka. Potom som ju nechala vychladnúť.
- Zemiaky som uvarila v šupke, ošúpala a nastrúhala, pridala som soľ a hrubú múku a vypracovala nelepivé cesto.
- Z cesta som urobila šúľok a tento som nakrájala na kúsky a uložila na každý kúsok kapustovú plnku...
- ...a cesto som zatvorila a vytvarovala guľky. Do hrnca som dala zovrieť osolenú vodu a keď vrela, vložila som guľky a varila pokiaľ nevyplávali na vrch. Guľky som vybrala a scedila.
- Na panvicu som dala roztopiť maslo, pridala som strúhanku a opiekla do zlatista. Strúhankou som posypala uvarené guľky.
- Hotový obed som uložila na taniere. Z tohto veľkého stehna boli 3 porcie. Guľky sa k pečenému stehnu hodili.
Prajem vám dobrú chuť.