Morčacie prsia so špargľou v prosciute

Autor receptu: tajnickas

Milujem špargľu a tak sa chcem podeliť o jeden jednoduchý avšak chutný recept. Inšpirácia je z internetu, robievam však rôzne obmeny, podľa toho čo mám v chladničke.. to sa týka mäsa, prosciuta (slaninky, šunky) a syra.. aby sa však úplne nezabila chuť špargle, je lepšia striedmosť, aj keď proti gustu žiadny dišputát, ako sa vraví... prajem dobrú chuť.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Postup

  1. Špargľu olúpeme, zbavíme tvrdých častí a krátko povaríme v osolenej vode. Ja som niekde čítala, že sa má pridať aj práškový cukor, tak vždy lyžičku pridám :) Keď je špargľa mäkká, vyberieme ju, odkrojíme špičky tak, aby boli zvyšné kúsky špargle zhruba rovnako dlhé. Pripravíme si z nich balíčky. Do stredu prosciuta položíme plátok syra, naň asi 4-5 kúskov šparglí a zavinieme do balíčka. Netreba dávať veľa špargle, aby sa dali balíčky zavinúť bez rozpadnutia.
  2. Kým sa nám varí špargľa, pripravíme si prsia na prírodno. Umyjeme, trochu naklepeme, posolíme, mierne okoreníme a na troške oleja z každej strany rýchlo opečieme.
  3. Do zapekacej misy nakvapkáme trochu olivového oleja, poukladáme mäso a na každý kus dáme pripravené balíčky špargle. Zalejeme jemne osolenou smotanou a pridáme špičky špargle nakrájané na drobné kúsky. Ak chcete hustejšiu omáčku, môžete pridať zvyšný syr, ktorý sa roztopí a omáčka zhustne. Pečieme v rúre asi 30 min., posledných 10 min. otvorené, aby sa syr jemne zapiekol. Podávame s ryžou.