Morčacie prsia naložené v pikantnej marináde (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Druhú časť morčacích pŕs som tiež naložila do marinády, ktorá pochádza zo stránky
Toprecepty.cz. Na žiadosť @Dandika1 uverejňujem tento recept.
Postup
- Rezne som naklepala, pokrájala som ich na menšie kúsky.
- Pripravila som chilli sladkú omáčku, sójovú omáčku. Nemala som doma majonézu, tak som použila tatársku omáčku.
- Na marinádu som do misky rozbila jedno väčšie domáce vajíčko, pridala som soľ, mleté čierne korenie, 4 pl sladkej chilli omáčky, 2 pl sójovej omáčky, 3 pl tatarskej omáčky, 4 čl zemiakového škrobu a nakrájala som čerstvú pažítku.
- Do marinády som pridala ešte 1 pl olivového oleja. Dobre som všetky suroviny premiešala.
- Do marinády som naložila plátky mäsa.
- Prvé som dala piecť zemiaky. Rúru som vyhriala na 200 stupňov. Zemiaky už budú čochvíľu hotové. Môžem začať s prípravou mäsa. Na 1 pl oleja som mäso opiekla u oboch strán.
- Marináda na pečené smotanové zemiaky: 1 čl grilovacie korenie, 0,5 čl tymian, 2 pl olej, 2 pl kyslá smotana, 1 čl soľ.
- Vo väčšej mise som vymiešala marinádu na zemiaky.
- Zemiaky som nakrájala asi na 1 cm plátky.
- Plech som vystlala papierom na pečenie. Zemiaky som zmiešala s marinádou, rozložila som ich na plech. Piekla som ich asi 30 minút. Recept na zemiaky je zo stránky Coolinarika.com.
- Tak toto je moja porcia. K obedu sme mali čerstvý šalát.