Morčacie plátky s medvedím cesnakom

mandarin999 - fotkamandarin999, 22. marca 2016

Momentálne mám obdobie, kedy nemám na varenie príliš veľa času a priestoru, preto varím rýchle a jednoduché recepty. Niekedy stačí pridať nejakú novú surovinu Zobraziť celý popisMomentálne mám obdobie, kedy nemám na varenie príliš veľa času a priestoru, preto varím rýchle a jednoduché recepty. Niekedy stačí pridať nejakú novú surovinu či bylinku do už tradičných pokrmov a vznikne nová, inovatívnejšia chuť a aj z jednoduchého a obyčajného receptu sa stane pochúťka, ktorá pohladí Vaše chuťové poháriky.

Suroviny

500 g
300 g
200 - 300 g
500 g
podľa chuti
250 ml
cca 300 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Jemne naklepeme, stačí aj rukou. Osolíme, okoreníme. Rozpustíme si kúsok masla, cca 40g, pridáme k nemu sušený cesnak, mletú červenú papriku a potrieme ním morčacie plátky. Plátky opečieme z každej strany cca minútku na oleji a uložíme do pekáča alebo zapekacej misy.

  2. 2

    Šampióny si očistíme, nakrájame na plátky a opražíme na troche masla. Podlejeme trochou vody a chvíľku podusíme. Pridáme cca 30g masla, necháme prevrieť, rozpustiť. Čerstvý medvedí cesnak pokrájame nadrobno, poukladáme na morčacie plátky. Následne na ne dáme pripravené šampióny, podlejeme vývarom z húb a pridáme morčací vývar. Môže sa použiť aj iný, prípadne voda.

  3. 3

    Dáme zapekať na cca 10 minút. Mozarellu si nakrájame na tenké plátky a uložíme ich na predpečené morčacie prsia. Dáme ešte raz zapiecť na pár minút.

  4. 4

    Ako prílohu som volila zemiakové pyré ochutené zelerom a bazalkou. Popredu si v osolenej vode uvaríme zeler a zemiaky. Zemiaky som roztáčala spolu so zelerom ručne, pridala k nim cca 50 g masla, zohriatu smotanu a podľa potreby aj mlieko. Vytvoríme požadovanú konzistenciu, podľa potreby dochutíme soľou. Ozdobila som nakrájanou bazalkou. Odporúčam ju primiešať do pyré, mňa to napadlo neskoro.

Diskusia k receptu

dandika1
@mandaronka999 recept šikovný, určite chutny už je v KK vyskusǎm , len na začiatku píšeš morcacie mäso a končis kuracǐmi prsiǎmi ako má byt správne? Pekný deň .-:)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia