Foto: stefanm
Nebojím sa kombinácii a rád skúšam netradičné spojenia.No a stalo sa mi,že tu uverejnený môj recept (Bravčový steak s pikantnou brusnicovou omáčkou, teplou šunkou Zobraziť celý popisNebojím sa kombinácii a rád skúšam netradičné spojenia.No a stalo sa mi,že tu uverejnený môj recept (Bravčový steak s pikantnou brusnicovou omáčkou, teplou šunkou a zemiakovou trávou) bol potom podávaný v Bratislavskej reštaurácií ako špecialita (http://varecha.pravda.sk/diskusie/co-vy-na-to-/525-forum.html)Tak skúšam ďalej a pátram po jedálnych lístkoch.Skúste aj vy,možno budete prekvapení?!?!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krídlo rozdelíme na polovice a...
-
2
...dobre umyté mäso osušíme,pomelieme.Pridáme vajíčko,uvarenú ryžu,soľ,koreniny,bylinky a premiešame.
-
3
Naplníme krídla pod kožu a uzavrieme.(zbytok plnky som uvaril v mikroténovom sáčku).Mierne okoreníme grilovacím korením a...
-
4
...na rozohriatej masti opečieme...
-
5
...
-
6
...a polejeme vývarom.
-
7
Pridáme vhodné bylinky (ja som mal len rozmarín) a...
-
8
...prikryté dusíme do mäkka.
-
9
Z mäsa odstránime ihly alebo nite a ...
-
10
...podávame.Ja som zvolil šalát z kapusty a hlávkového šalátu pripraveného na karameli s koňakom a malými paradajkami.Mäso som prelial precedenou šťavou z výpeku.Kombinácia chutí diviny s veľkou hydinou bola dobrá,netradičná a o to mi išlo.
Diskusia k receptu