Morčacie krídlo na čerstvých dubákoch
Autor receptu: izabella929
dnes sme mali na obed toto úplne skvelé jedlo...jednoduché a pri tom veľmi chutné..
2 porcie |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie krídla som poriadne umyla a osušila..na panvicu som dala masť a opiekla som ich zo všetkých strán..do rajnice som dala masť z výpeku, pridala pokrájanú cibuľu , opražila, pridala červenú mletú papriku a zaliala vodou..pridala som krídla a mleté čierne korenie...neskôr som pridala pokrájané dúbáčie klobúky a dusila spolu, kým sa mäso neuvarilo...ešte som ho dochutila soľou a hotovo..
- Kým sa mäso dusilo očistila som zemiaky a v osolenej vode uvarila, scedila..na tanier som uložila zemiaky, morčacie krídlo a pridala som aj klobúčik, ktorý sa dusil s mäskom v celosti...ako oblohu som podávala k tomuto skvelému jedlu ríbezle, ktoré som vlani zavárala ako brusnice....dobrú chuť..