Foto: evusik
Moravské koláče podľa tohto receptu pečiem už 25 rokov. Vždy majú úspech. Možno preto že je to klasika ktorá nikdy nesklame.
50 minút
príprava
príprava
10 minút
na 230 °C
na 230 °C
Suroviny
Cesto: | |
650 g |
|
125 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
20 g |
|
100 g |
|
2 dl |
|
Plnka č.1: | |
500 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
Plnka č.2: | |
|
|
Drobenka: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Maslo a tuk necháme zmäknúť. Cukor a kvasnice rozmiešame v studenom mlieku, nenechávame vykysnúť. Múku preosejeme pridáme všetky ingrediencie, hneď zamiesime na tuhšie, vláčne cesto a hneď ho aj vyvaľkáme na hrúbku 4 mm.
- 2
Vykrajujeme kolieska, do stredu dáme tvarohovú plnku, hrozienka a zavinieme.
- 3
Ukladáme na plech zavinutým dolu, vajíčkom vyhĺbime v strede jamku, potrieme vajcom a jamku naplníme lekvárom, posypeme drobenkou.
- 4
Pečieme pri teplote 230°C asi 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tieto kolaciky su na kazdu prilezitost fantasticke a chutne.
Veru klasika sa nezaprie
Tu na Vareche je veľa receptov na moravské buchtičky, tak dúfam, že nájdeš ten pravý :-)