Pizza slimáky

Moje pizzové slimáky

Autor receptu: js9mxd

Vyskúšal som veľa receptov na túto dobrotu, ale tomuto receptu sa nevyrovnali.* Aj na druhý deň sú super, ak vám vydržia do druhého dňa. Môžu sa dať aj do mrazničky a vyberať na desiatu, ako to robí moja lepšia polovička.

40 ks
porcií
120 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Pridáme olej, jedno vajce, soľ a provensálske korenie. Z uvedených surovín vymiesime cesto. Ja ho robím v pekárni. Nechám kysnúť cca 75 minút. Taký je program v pekárni chleba. Keď sa robí cesto ručne, tiež je potrebné nechať kysnúť na teplom mieste 60 až 75 minút.
  2. Počas kysnutia urobím zmes na potretie cesta z cesnaku, kečupu, sušených paradajok a olív. Zmes rozmixujem s trochou oleja zo sušených paradajok.
  3. Keď je cesto hotové, rozdelím ho na 3 kusy. Postupne každé rozvaľkám a naň nastrúham jeden varený zemiak, posolím a poskladám ako obálku, podobne ako pri lístkovom ceste.
  4. Keď takto spracujem aj tretie cesto, vezmem si prvé a rozvaľkám ho na hrúbku cca 5 mm. Cesto potriem taveným syrom z dvoch črievok, na túto vrstvu natriem zmes z cesnaku, kečupu, sušených paradajok a olív. Pred kladením šunky posypem korením na pizzu. Poukladám šunku tak, aby bola pokrytá celá plocha cesta a na koniec posypem strúhaným syrom. Cesto zatočím do valca. Tento valec krájam na kolieska cca 15 mm hrubé, a ukladám na plech vystlaný pečiacim papierom. Na koniec ich potriem vyšľahaným vajcom, posypem sezamom a rascou. Pečiem na 180 stupňov. Dĺžka pečenia je podľa rúry cca 20 minút. Kým robím prvé cesto, tie zostávajúce ešte podkysnú pod utierkou. Z pripraveného valca sa môžu krájať aj trojuholníky, ale podľa veľkosti sa musia piecť o 5 minút dlhšie. Prvá dávka sa rozchytá ešte horúca. Dobrú chuť.