Moje lasagne (fotorecept)
Autor receptu: salviana999
Deti ho zbožňujú, skúšala som viac receptov a nakoniec mi vyšiel tento.
50 minút príprava |
35-40 minút na 160-170 °C |
Postup
- Z hladkej múky, vajec a oleja som zamiesilacesto ako na rezance. Rozdelila som si ho na 3 časti.Vyvaľkala som si ich na tvar pekáčika. Prvú časť som si dala na pekáčik .
- Potom si pripravíme mäsko. Na oleji speníme cibuľku, pridáme mleté mäsko a opečieme ho. Pridáme cesnak a podusíme do mäkka.
- Potom pridáme pretlak, povaríme a ochutíme oreganom, čiernym korením a samozrejme osolíme. Ja dávam aj trochu cukru, nemám rada pretlak bez cukru.
- Odstavíme a urobíme si bešamelovú omáčku. Na panvici rozpustíme maslo, potom pridáme hladkú múku a trošku ju opražíme. Ale len trochu, aby veľmi nezhnedla. Potom zalejeme mliekom a miešame kým nezhustne.
- Osolíme, pridáme čierne korenie, ja pridávam aj tavený a strúhaný tvrdý syr. a ďalej miešame až kým sa syry nerozpustia
- Keď máme bešamel pripravený, zobeieme si pekáčik s prvým cestom a navrstvíme si mäsovú plnku
- Na mäso navrstvíme bešamel, prikryjeme druhým cestom a vrstvy si zopakujeme.
- Na posledné , tretie cesto dáme už len zvyšný bešamel a posypeme ho strúhaným syrom
- Dáme do trúby a upečieme. Hotovo a dobrú chuť.