Moje francuzáky (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Prišla som z roboty unavená a tak som narýchlo pripravila na večeru obľúbené francúzske zemiaky. Robievam ich zo surových zemiakov a klobásku alebo údeninu dám akú doma mám.
4-6 porcie |
15-20 minút príprava |
75 minút na 210 °C |
Postup
- Očistím si zemiaky a nakrájam ich na kolieska. Na dno misky z jenského skla dám trochu oleja a poukladám jednu vrstvu nakrájaných zemiakov.
- Osolím, okorením, pridám klobásku nakrájanú na kolieska a pokrájaný knacker.
- Na to pokrájam 1 a 1/2 uvareného vajíčka na tvrdo.
- Na to príde ďalšia vrstva pokrájaných ochutených zemiakov,
- klobásky a vajíčka
- a prikryjeme treťou vrstvou okorenených a osolených zemiakov.
- Pokvapkám olejom a prikryté dám piecť do rozohriatej rúry asi na 75 minút.
- Po asi hodine si nachystám 1,5 deci mlieka do ktorého dám 2 celé vajíčka, štipku soli a korenie (môže sa použiť aj smotana buď kyslá alebo na varenie, ale nemala som doma žiadnu),
- rozľšahám
- a zalejem skoro upečené zemiaky
- a odokryté dám zapiecť do chrumkava ešte tak asi na 15-20 minút. Podávam s niečím kyslím (obľúbený šalát, uhorka, cibuľky, cvikla).