Moje francuzáky (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Prišla som z roboty unavená a tak som narýchlo pripravila na večeru obľúbené francúzske zemiaky. Robievam ich zo surových zemiakov a klobásku alebo údeninu dám akú doma mám.

4-6
porcie
15-20 minút
príprava
75 minút
na 210 °C

Postup

  1. Očistím si zemiaky a nakrájam ich na kolieska. Na dno misky z jenského skla dám trochu oleja a poukladám jednu vrstvu nakrájaných zemiakov.
  2. Osolím, okorením, pridám klobásku nakrájanú na kolieska a pokrájaný knacker.
  3. Na to pokrájam 1 a 1/2 uvareného vajíčka na tvrdo.
  4. Na to príde ďalšia vrstva pokrájaných ochutených zemiakov,
  5. klobásky a vajíčka
  6. a prikryjeme treťou vrstvou okorenených a osolených zemiakov.
  7. Pokvapkám olejom a prikryté dám piecť do rozohriatej rúry asi na 75 minút.
  8. Po asi hodine si nachystám 1,5 deci mlieka do ktorého dám 2 celé vajíčka, štipku soli a korenie (môže sa použiť aj smotana buď kyslá alebo na varenie, ale nemala som doma žiadnu),
  9. rozľšahám
  10. a zalejem skoro upečené zemiaky
  11. a odokryté dám zapiecť do chrumkava ešte tak asi na 15-20 minút. Podávam s niečím kyslím (obľúbený šalát, uhorka, cibuľky, cvikla).