Foto: babav
Variacii originalneho receptu,podla ktoreho sa tenke kuracie platky plnia syrom a sunkou,pecu ,alebo dusia je vela.Tato variacia je troska ina ,ale pretoze v Zobraziť celý popisVariacii originalneho receptu,podla ktoreho sa tenke kuracie platky plnia syrom a sunkou,pecu ,alebo dusia je vela.Tato variacia je troska ina ,ale pretoze v mojej kuchyni som" master chef "ja ,tak ho robim svojim sposobom.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
Umyte,osusene , nakrajane kuracie prsia obalime v muke ,do ktorej je primiesana sol a cierne korenie .
-
3
V panvici rozpustime maslo a obalene maso prudko osmazime , najskor na jednejstrane;
-
4
Otocime a oprazime druhu stranu;
-
5
Maso vyberieme a nechame vychladit;
-
6
Vo vypeku usmazime posekanu cibulu a 3-4 struciky cesnaku;
-
7
Pridame nasekane hriby ,osolime ,okorenime ciernym korenim , pridame 1-2 bobkove listy a dusime na miernom ohni;
-
8
Udusene hriby ;
-
9
Z muky ,ktora nam zvysila po obalovani masa a kyslej smotany si pripravime zatrepku; zalejeme nou hriby a nechame prejst varom;
-
10
Hotova hribova omacka,z ktorej sme vybrali bobkovy list ;
-
11
Listkove cesto rozgulame na tenko , rozkrojime na stvoro.Na kazdy stvorec ulozime postupne platky sunky,syra, pancetty a nakoniec kuracieho masa ,ktore potrieme horcicou ;
-
12
Zavinieme a okraje potrieme studenou vodou ,aby sa zlepili;
-
13
Ulozime na plech vystlany alobalom;
-
14
Vrch zavinacikov ozdobime kuskom cesta ;potrieme zltkom vyslahanym s lyzicou studenej vody a piecieme v predhriatej rure na 220 stupnov C,30 minut;
-
15
Upecene ulozime na tacku;
-
16
Servujeme s pripravenou hribovou omackou;
-
17
Jedna porcia;
@babav : Velmi pekna uprava oblubeneho jedla, ktore robime sviatocne ako original "beef wellington". urcite vyskusam aj tvoj. Skvele!
pripomienky;-)).
Je to oblubene jedlo mojho syna ,robim ho uz dlhe roky a postupom casu som si ho vylepsila a prisposobila ;originalne v nom bola iba sunka , syr a cele polky kuracich prs,ktore sa mi zdali byt po upeceni suche ,tak som ich rozkrajala a su tak chutnejsie ,stavnatejsie.
Pancettu mozno nahradit dobrou ,prerastenou slaninkou,podla moznosti neudenou ,ako uz pripomenula @honestka.
@alexdidi , nasa kysla smotana je dost husta ,nepotrebuje zltok,ale je to dobre vediet.Dufam,ze v nedelu bude vsetkym u vas chutit;-).
pridane recepty!Najdolezitejsie je ,aby si mala trpezlivost , vytrvalost
a samozrejme pozitok z hotoveho jedla ;-)