Moja pečienková paštéta fotorecept

13juli - fotka13juli, 22. novembra 2010
Moja pečienková paštéta (fotorecept)
Foto: 13juli

Túto pašteku som si vymyslela keď som zistila že deti majú radi pečienku. Robím ju vždy keď pridu domov. Nevedia sa jej nabažiť.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
3 PL
1 PL
1 a 1/2 KL
2 PL
1/4 KL
  štipku
2 PL




Postup

  1. 1

    Pečienky si umyjeme a pokrájame na väčšie kúsky, treba dať pozor aby tam nebola žlč.

    Moja pečienková paštéta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu si dáme 2 PL masti a na kocky nakrájanú cibuľu osmažíme do zlatohneda.

    Moja pečienková paštéta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme pečienky , opečieme a pod pokrievkou dusíme 10 minút.

    Moja pečienková paštéta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sú pečienky udusené pridáme ostatne suroviny aj masť a na panvici ešte dobre premiešame.

    Moja pečienková paštéta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko potom dáme do nádoby v ktorej pečienky rozmixujeme ponorným mixérom ak treba tak ešte dochutíme.

    Moja pečienková paštéta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Preložíme do menšej nádoby, necháme vychladnúť a môžeme papkať

    Moja pečienková paštéta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

dorisa
Pečeň možem v každom jedle aj paštetku. Ukladám si recept.
tothka
Ukladám si tvoj recept, ja som doteraz robila paštétu z kuracích pečienok iba rozmixovanú a bez cibule, iba s tukom a vajcami a zapečenú v rúre. Toto bude dobrá inovácia.
enerrgizer
domáca paštéta...určite výborná :-) @michsamant kačacou, ale úplne najlepšie bude keď použiješ ghee :-) napísal som to dobre?
michsamant
spravne :) ale ghee tomu da taku sladkavu prichut...no nic, ak zozeniem pecienky aspon z trosky skusim. recept sa mi paci a @enerrgizer vdaka za radu
pivonka
Miška, robím pašteku podobne. Podusenú ochutenú a vychladnutú pečienku pomeliem a vymiešam s pravým maslom.
13juli
@michsamat ked nemam bravčovu masť tak dám kačaciu alebo husaciu, neviem ake by bolo maslo ale vyskušaj a daj vedieť
ajan16
Podobne robím aj ja pečienkovú paštétu,len spolu s pečienkou
dusím hríby(hlivy,pôvabnice,šamp.)
michsamant
dakujem za rady...mast nemam moznost kupit ziadnu, ale skusim to niekedy s tym ghee a mozno aj s maslom
evanaaa
Zaujímalo by ma, či sa dá robiť aj z hovädzej pečene, prípadne ju kombinovať s inou.
foska
Miska, mnohe recepty na pecienkovu pasteku su s olejom (miesto masti). Pred par dnami som robila pasteku podla ineho receptu (sterilizovala som ju do poharikov), tak to mam poctivo vyhladane :D
Robila som pol davky z bravcovej a pol davky z morcacej pecienky. Nabuduce chcem skusit namiesat hovadziu s bravcovou.
braxi
aj ja dávam do malých pohárikov a sterilizujem...nemusí sa zjesť hneď ako ked sa upečie...
synkopa
vynikajúcu chuť dostane, keď dáš /namiesto masti/ "šťavu" z opečenej slaninky! Skús....
marienka44
Hotova pasteta ma trojuholnikovy tvar. Asi zalezi od nadoby, kde tuhne. Netreba zatazit pocas chladnutia?
13juli
@evanaaa robila som aj z bravčovej ale nebola taka jemna ako z kuracich pečienok , ale sme ju zjedli
13juli
@marienka44 zaťažiť ju netreba stači do nejakej mištičky a ona stuhne a ked vychladne dam do chladničky , je lahko roztieratelna
babulicka
ja som ju prave ulozila do chladnicky..urcite budeme chodit na nu cely vikend ..vdaka