Môj quiche so slaninkou a karamelizovanou cibuľkou
Autor receptu: beata123
Niečo slané na zahrytnutie :)
30 minút príprava |
45 minút na 190-200 °C |
Postup
- Ako prvé si pripravíme lístkové cesto (ja som si kúpila už hotové rozvaľkané). Vezmeme si okrúhlu formu na koláč s takými nižšími okrajmi a natiahneme na ňu cesto. Natiahneme až na okraje a s ostatnými kúskami, čo ostanú, zakryjeme prípadné diery, čo nám mohli vzniknúť :)
Následne formu s cestom popicháme vidličkou a prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme niečím, napr. fazuľkami alebo hrachom alebo niečím podobným. Vložíme do vopred predhriatej rúry (200 °C) na cca 15 min (po cca 12 min cesto odkryjeme).
- Medzitým si pripravíme nápň. Zmiešame sladkú smotanu, mlieko, vajíčko a nastrúhaný syr. Osolíme a okoreníme. Pripravíme si ďalšie ingrediencie do náplne. Tie sa môžu podľa chuti meniť, ja som zvolila karamelizovanú cibuľku a slaninku.
- Dáme si na panvičku trochu oleja a hodíme tam cibuľku nakrájanú na polkolieska. Chvíľu osmahneme a zasypeme cukrom, aby nám skaramelizovala. Keď trochu zhnedne, pridáme ešte balsamico ocot a počkáme, kým sa vyparí. Vtedy je cibuľka hotová.
Kto má rád môže si krátko na panvičke popražiť aj slaninku.
- Smotanovú náplň vlejeme do cesta a rovnomerne pridáme cibuľku so slaninkou. Kto chce, môže si pridať ešte aj trochu syru na vrch.
Koláčik dáme piecť na 190 °C približne polhodinku.
Dobrú chuť!