Môj jablkový prevrátený koláčik

Autor receptu: luliatko

tak toto je môj najobľúbenejší koláčik bez ktorého si Vianoce neviem ani predstaviť..keď som bola menšia mamina mi ho vždy spravila na narodeniny..

44
porcií
40 minút
príprava
20 - 25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Na vymastený plech na alobal vysypeme na hrubo nastrúhané jablká a posypeme škoricovým cukrom..mala by to byť len taká vrstva jabĺk aby pokrývala plech, nie veľmi hrubá vrstva..
  2. Teraz si pripravíme cesto : do troch žĺtkov pridáme 180 g kryštálového cukru, 2 PL vlažnej vody a 1 vanilkový cukor, vymiešame do peny. Postupne pridáme 4 PL vlažnej vody, 150 g polohrubej múky a 1 prášok do pečiva..
  3. zľahka vmiešame aj sneh z 3 bielkov..
  4. ..vylejeme na jablká a pečieme na 170 °C asi 20 minút. Vrch by mal byť hnedastý, piškóta je veľmi jemná a keby sme ju nechali piecť krátko po prevrátení by sa piškóta znížila. Po upečení hneď vyklopíme na druhý plech (alobalom hore:)) posypaný práškovým cukrom. necháme vychladnúť..zatiaľ si pripravíme plnku..táto plnka je výborná a používame ju do viacerých zákuskov..Vymiešame si 20 dkg masla so 150 g práškového cukru, 1 žĺtkom a 2 PL kakaa..
  5. ..uvaríme si aj puding z 3 dcl mlieka a 1 zlatého klasu..
  6. ..po vychladnutí primiešame ku kakaovej zmesi..
  7. ..plnku natrieme na koláčik a polejeme čokoládou..najlepšie sa krája až po vychladnutí..prajem dobrú chuť