Modelína pre deti

egreska - fotkaegreska, 4. marca 2011
Modelína pre deti
Foto: egreska

Suroviny

150 g
300 ml
75 g
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Múku so solou nasypeme na teflonovú panvicu ,prilejeme ostatné prísady a na miernom ohni zohrievame a miešame až do zhustnutia.

    Modelína pre deti  - obrázok 1
  2. 2

    Panvička musí zostat úplne čistá.Pozor,je to horúce tak to hned nedávajte detom do rúk.Ked to deti už prestane bavit ,stačí odložit do sáčka do chladničky.Vydrží pár týždnov.

    Modelína pre deti  - obrázok 2

Diskusia k receptu

hubarka35
už som raz robila malej ale bez tej panvice-tiež tušim podla teba-diky za rcp..
julica
Super, tak už viem, ako sa táto ekologická plastelína vyrába, doteraz som ju videla len v obchode. odkladám na neskôr :)
honestka
Naviac mozes pridat troska skorice, klinceky, vanilka, alebo cokolvek vonave;
Nas chlapcek pecie a vari s tymto cestom velmi rad. Ja robim iba biele cesto, ale neskor aj farbime.
Pridavam aj cream of tartar a potom to vydrzi v dobre uzavretej krabici mesiace v chladnicke a nemeni sa nic naviac je vlacnejsie.

Neda sa porovnat s plastelinami- tie su pre male deti velmi nezdrave.
hubata
Jééj, budem to robiť spolu s deťmi, čo ja sa tu ešte nenaučím ??? S radosťou ukladám do KK, ďakujem !
sovka62
Už keď si pridala prvý recept na cestíčko pre deti, bolo mi ľúto, že ja už mám aj vnúčence veľké. Ale veď už sú také veľké, že tí najstarší by onedlho mohli mať nejakého potomka, tak potom si tu ten recept nájdem.
martamm
Co je to cream of tartar? Kde sa da kupit? rada by som urobila modelinu pre vnucku.
egreska
toto je lepšie ako to prve ,čo som pridala...úžasne sa s ním hra ,je mäkučké a nelepí sa na ruky..
valeri
ukladám.... moja vnučka má rok a o rok možno urobím túto plastelínku. Ale tiež by ma zaujímal ten cream of tartar ???
renn
martam, cream of tartar je anglický prášok do pečiva, neviem či sa dá kúpiť aj tu na Sk
tatranka
Vidíš,to je nápadík.No ja ho už realizovať tak ľahko nebudem.Mám okolo seba len dospelé a staršie vnúčatá,už tento druh zábavy nemajú.No uložím si ho do KK.Jeden nikdy nevie....
viedra
Egreska ja som pradavno robila ked som mala male detičky noviny sa trhali do vody a potom sa to pieklo ale neviem s toho nič nemaš tento recept?
tothka
Egreska, toto sú fakticky super nápady, po tejto plasteline som dlhšie patrala aj ja , môj vnuk veľmi rád modeluje a pomaly dorastá to tohoto veku aj malá vnučka, takže moc, moc ĎAKUJEM
moli
Jéééééééééj, super nápad!Môj 4 ročný Viktorko sa veľmi rád zapája so maminkyných prác s marcipánom a strašne rád modeluje z plastelíny!Toto bude zas opäť niečo bombové pre neho.Ďakujem za nápad! :o)
nasataska
Cream of tartar je vinny kamen! Da sa kupit aj v bioobchodoch, ale v kombinacii s inymi latkami. Cisty vinny kamen zozeniete u vinarov, ktory ho vyhadzuju pri cisteni demizonov, alebo na stranke plastelina.homewinery.sk
babinka
ja sa vraciam nazad k tomu receptu, chcem ho urobit uz aj s cream of tartar, aby vydrzal - minuly tyzden som ho mala v ruke v detskej skolke, a tak ho chcem vyrobit. A damy, nepotrebujete vnucata, ale ked chcete cosi vymodelovat, alebo sa ucit modelovat - tak pouzite opakovane tuto modelinu - uz ruzicky robim so zavretymi ocami (nooo, privretymi trosicku), proste predpremiera a cvicenie :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia