Mliečne mäsko (fotorecept)

Autor receptu: jody

na motívy Maiale al Latte... chuťovo veľmi návykové... :-)

15 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Načistíme zopár koreňov petržlenu a paštrnáku a nakrájame na veľké kusy. Očistíme celú hlavičku cesnaku. Nachystáme aj ružičkový kel.
  2. Z pliecka narežeme aký taký plát, ...
  3. ... ktorý potom pevne zvinieme a zaviažeme niťou.
  4. Na pekáči rozpálime olej a mäso v ňom zo všetkých strán poopekáme. Ku koncu prihodíme aj všetok cesnak a opečieme ho tiež.
  5. Prihodíme aj petržleny. Až teraz všetko posolíme a mäso ešte hojne poprášime rozmarínom. Čerstvé vetvičky by samozrejme boli lepšie, tie potom ale opečieme spolu s mäsom.
  6. Zalejeme šľahačkovou smotanou, pridáme ešte trochu vody, prikryjeme vrchnákom a šupneme do trúby.
  7. Mäso tak každú polhodinku obraciame, podľa potreby ešte dolievame vodu alebo mlieko.
  8. Na poslednú pol hodinku prihodíme aj ružičkový kel. Tekutinu necháme vypiecť na šťavu.
  9. Medzitým si uvaríme ´makaróny´.
  10. Cesnak rozvarený v omáčke buď necháme tak, alebo ho len nahrubo popučíme vidličkou. Mäso zbavíme nite. Pred krájaním by malo trochu ochládnuť, ale my sme to nevydržali.
  11. Naložíme cestoviny, po troche zeleniny, omáčku a plátky mäsa. Tie nemám také úhľadné, lebo som nečakala, kým ochladne, ale na chuti to nemenilo nič. Bolo to skvelé, prajem dobrú chuť. :-)