Mliečne mäsko (fotorecept)
Autor receptu: jody
na motívy Maiale al Latte... chuťovo veľmi návykové... :-)
15 minút príprava |
120 minút na 180 °C |
Postup
- Načistíme zopár koreňov petržlenu a paštrnáku a nakrájame na veľké kusy. Očistíme celú hlavičku cesnaku. Nachystáme aj ružičkový kel.
- Z pliecka narežeme aký taký plát, ...
- ... ktorý potom pevne zvinieme a zaviažeme niťou.
- Na pekáči rozpálime olej a mäso v ňom zo všetkých strán poopekáme. Ku koncu prihodíme aj všetok cesnak a opečieme ho tiež.
- Prihodíme aj petržleny. Až teraz všetko posolíme a mäso ešte hojne poprášime rozmarínom. Čerstvé vetvičky by samozrejme boli lepšie, tie potom ale opečieme spolu s mäsom.
- Zalejeme šľahačkovou smotanou, pridáme ešte trochu vody, prikryjeme vrchnákom a šupneme do trúby.
- Mäso tak každú polhodinku obraciame, podľa potreby ešte dolievame vodu alebo mlieko.
- Na poslednú pol hodinku prihodíme aj ružičkový kel. Tekutinu necháme vypiecť na šťavu.
- Medzitým si uvaríme ´makaróny´.
- Cesnak rozvarený v omáčke buď necháme tak, alebo ho len nahrubo popučíme vidličkou. Mäso zbavíme nite. Pred krájaním by malo trochu ochládnuť, ale my sme to nevydržali.
- Naložíme cestoviny, po troche zeleniny, omáčku a plátky mäsa. Tie nemám také úhľadné, lebo som nečakala, kým ochladne, ale na chuti to nemenilo nič. Bolo to skvelé, prajem dobrú chuť. :-)