Pečené jahňacie stehno

Mladá jahňacina

Autor receptu: podravka

Pečenú a špikovanú jahňacinu si môžete pripraviť kedykoľvek. S prílohou z mladých zemiakov, mrkvy a hrášku dostaneme skutočnú rapsódiu chutí.

6
porcií
150 minút
príprava
140 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pancettu nakrájame na pásiky, rovnako urobíme aj s očisteným cesnakom.
  2. Jahňacie stehno narežeme na viacerých miestach nožom a vytvoríme tak priehlbinky, do ktorých vtlačíme pásiky pancetty a cesnaku.
  3. Jahňacie stehno potrieme lyžicou vegety - Stredomorie a potom ho opražíme na oleji zo všetkých strán.
  4. Opraženú jahňacinu položíme na plech spolu s tukom. Podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a pečieme v rúre na 200 °C asi 2 hodiny.
  5. Počas pečenia jahňacinu otočíme a podlievame vodou.
  6. Ošúpané mladé zemiaky nakrájame na štvrtiny a mrkvu na kocky. Hrášok takmer úplne uvaríme a dobre scedíme.
  7. Pred koncom pečenia pridáme k jahňacine varenú zeleninu a olivy, dobre premiešame a všetko spolu pečieme ešte asi 20 minút.
  8. Podávanie: Upečené jahňacie stehno nakrájame a podávame so zeleninou a šalátom podľa vlastnej chuti.
  9. Malé tajomstvo: Jahňacie stehno necháme trochu vychladnúť a až potom ho nakrájame. Bude sa ľahšie krájať a plátky dostanú krajšie a pravidelnejšie tvary.