Pečené jahňacie stehno
Mladá jahňacina
Autor receptu: podravka
Pečenú a špikovanú jahňacinu si môžete pripraviť kedykoľvek. S prílohou z mladých
zemiakov, mrkvy a hrášku dostaneme skutočnú
rapsódiu chutí.
6 porcií |
150 minút príprava |
140 minút na 200 °C |
Postup
- Pancettu nakrájame na pásiky, rovnako urobíme aj s očisteným cesnakom.
- Jahňacie stehno narežeme na viacerých miestach nožom a vytvoríme tak priehlbinky, do ktorých vtlačíme pásiky pancetty a cesnaku.
- Jahňacie stehno potrieme lyžicou vegety - Stredomorie a potom ho opražíme na oleji zo všetkých strán.
- Opraženú jahňacinu položíme na plech spolu s tukom. Podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a pečieme v rúre na 200 °C asi 2 hodiny.
- Počas pečenia jahňacinu otočíme a podlievame vodou.
- Ošúpané mladé zemiaky nakrájame na štvrtiny a mrkvu na kocky. Hrášok takmer úplne uvaríme a dobre scedíme.
- Pred koncom pečenia pridáme k jahňacine varenú zeleninu a olivy, dobre premiešame a všetko spolu pečieme ešte asi 20 minút.
- Podávanie: Upečené jahňacie stehno nakrájame a podávame so zeleninou a šalátom podľa vlastnej chuti.
- Malé tajomstvo: Jahňacie stehno necháme trochu vychladnúť a až potom ho nakrájame. Bude sa ľahšie krájať a plátky dostanú krajšie a pravidelnejšie tvary.