Foto: alexdidi
Túto polievočku robila už moja babička a patrí k mojim obľúbeným, pretože je veľmi dobrá a pritom aj veľmi, veľmi rýchla. Odtiaľ aj ten Zobraziť celý popisTúto polievočku robila už moja babička a patrí k mojim obľúbeným, pretože je veľmi dobrá a pritom aj veľmi, veľmi rýchla. Odtiaľ aj ten názov. A pripravíte ju (aj keď nie práve za minútu) do 15 minút. Jednoduchá a chutná zároveň.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme variť vodu, vegetu a petržlenovú vňať. Mrkvu očistíme a narežeme na tenké šikmé plátky. Krátko opečieme na olivovom oleji. Mrkvička v pôvodnom recepte nebola, ale ja ju pridávam aj kvôli farebnosti.
-
2
Kým sa nám varí petržlen a zároveň opeká mrkva, pripravíme si závarku. Na masle opražíme múku a urobíme svetlú zápražku. Pridáme vajíčka a urobíme riedku praženicu.
-
3
Do vývaru pridáme mrkvu. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.
-
4
Petržlen vyberieme a zavaríme vaječné halušky. Stačí povariť minútku a môžeme podávať.
Diskusia k receptu