Ražniči z mletého mäsa
Mini mäsové guľky na ražni
Autor receptu: podravka
Tieto malé mäsové guľky pripravené na ražni potešia všetkých fanúšikov grilovania a inšpirujúcih na preskúmaniu mnohých spôsobov, s
ktorými je možné skombinovať chutné mäso a zeleninu pripravené spolu na ražni.
Postup
- Mäso zmiešame spolu s najemno nakrájanou cibuľou, nasekanou chilli papričkou, pretlačeným cesnakom a korením na bravčové mäso.
- Zmes zvlhčíme bielym vínom a premiešame, aby sa chute prepojili. Necháme postáť v chlade po dobu 30 minút.
- Rukami vytvarujeme drobné guľky, každú napichneme na ražeň/špajdľu a mierne sploštíme.
- Panvicu/gril zľahka potrieme olejom a na strednom plameni mäsové guľky osmažíme. Rovnako ich môžeme poukladať na pekáč vystlaný papierom na pečenie a upiecť v rúre vyhriatej na 180 °C po dobu 20 až 30 minút.
- Ako prílohu podávame v celku upečené zemiaky a jednoduchý šalát s dressingom.